تهران- ایرنا- فدراسیون کشتی در حالی تصمیم به واگذاری خانه کشتی شماره ۲ دارد که به گفته رییس فدراسیون شمشیربازی،‌ این فدراسیون مالک سالن است.

آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ خبری با عنوان واگذاری خانه کشتی شماره ۲ به فدراسیون جودو در رسانه‌ها منتشر شد و فدراسیون‌های یاد شده، نسبت به آن هیچ واکنشی نشان ندادند. هر چند که برخی ادعا می‌کردند که این واگذاری پس از تجهیز دیگر سالن‌ها فدراسیون کشتی انجام خواهد شد و به طور عملی واگذاری به زمان دیگر موکول شد اما طرح این مساله موجب شد تا مدعی دیگری برای این سالن پیدا شود.

این مدعی فدراسیون شمشیربازی بود. فدراسیونی که هر چند ورزشکاران المپیکی مانند کشتی ندارد اما در چند سال اخیر با توسعه این رشته، در سطح جهان و المپیک نامی برای خود دست و پا کرده‌است. کسب مقام چهارم المپیک و مدال‌های جهانی مجتبی عابدینی، رشته شمشیربازی را از ناشناختگی خارج کرد و در نهایت نگاه‌ها را به سمت و سوی این رشته برد؛ رشته‌ای که اکنون میزبان رقابت‌های جهانی در رده‌های سنی مختلف است.

اما واقعیت سالن شماره ۲ کشتی که فدراسیون شمشیربازی نیز مدعی آن است چیست؟ «فضل‌الله باقرزاده» چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص مالکیت این سالن گفته بود:‌ سال ۱۹۷۴ این سالن را برای شمشیربازی ساختند و فدراسیون تا پیش از المپیک ۲۰۱۲ لندن مالک اصلی سالن شماره ۲ کشتی بود اما با تصمیمی در آن دوره زمانی، سالن برای ۶ ماه در اختیار فدراسیون کشتی قرار گرفت. این سالن به فدراسیون کشتی قرض داده شد و مصوبات آن در شورای عالی معاونین نیز موجود است اما مسوولان فدراسیون کشتی پس از المپیک لندن از پس دادن سالن خودداری کردند و زورمان به گوش شکسته‌ها نرسید.

او گفت: با شرایط کنونی هنوز توان بازپس گرفتن سالن را نداریم اما هر زمانی که فدراسیون کشتی آن را تخلیه کند با اسناد مدارک ثابت خواهیم کرد که سالن برای شمشیربازی است.

با وجود درخواست رییس فدراسیون شمشیربازی از فدراسیون کشتی برای بازگرداندن سالن شماره ۲ نه تنها بحثی از مالکیت این سالن به میان نیامده است بلکه فدراسیون کشتی چند وقت است که خبر واگذاری این سالن به جودو از اساس را تکذیب کرد. تکذیبی که نه تنها فدراسیون جودو را از داشتن این سالن تا اطلاع ثانویه محروم کرد، بلکه اثبات مالکیت آن توسط ژیمناستیک نیز بحثی مطرح نشد.

تایید و تکذیب خبر واگذاری سالن به فدراسیون جودو در حالی است که فدراسیون شمشیربازی مالک این سالن، از نداشتن مکان مناسب برای تمرینات و مسابقه گلایه دارد. رییس این فدراسیون با بیان اینکه سالن اصلی مجموعه ورزشی آزادی تهران فقط برای مسابقه در اختیار فدراسیون قرار می‌گیرد عنوان کرد: این رشته در چند سال اخیر رشد زیادی داشته است و اگر بگویم که برای رسیدن به این موفقیت‌ها در یک سوله تمرین می کنیم گزاف نیست. زیرا آزادی یکی از زیباترین سالن‌های شمشیربازی جهان است اما ما از آن محروم هستیم و تنها در زمان مسابقات می‌توانیم در آن گام بگذاریم.

داستان سالن شماره ۲ کشتی هر چند که به این زودی به پایان نخواهد رسید و فدراسیون کشتی نیز برای واگذاری آن شرط و شروط زیادی گذاشته است اما می‌تواند بهانه‌ای برای بررسی کاستی‌های مکانی شمشیربازی باشد. فدراسیونی که اکنون از نبود فضای مناسب برای تمرینات ملی‌پوشان در رنج است. رییس این فدراسیون حتی با چشم پوشی از سالن شماره ۲ می گوید: اگر سالن شهید افراسیابی را هم به ما بدهند، راضی هستیم و خودمان با استفاده از بخش خصوصی بازسازی‌اش می‌کنیم.

فقر امکاناتی فدراسیون شمشیربازی در حالی این روزها در غوغای واگذاری سالن شماره ۲ کشتی به فراموشی سپرده شده است که این رشته در چند سال گذشته با درخشش ستاره هایی مانند عابدینی نام ایران در در این رشته مطرح کرده است. رشدی که به اعتراف رییس فدراسیون شمشیربازی ایتالیا موجب حیرت جهان شد است. «جورجو اسکارسو» رییس فدراسیون شمشیربازی ایتالیا در زمینه رشد این رشته در ایران گفت: شمشیربازی ایران دیگر برای جهانیان ناشناخته نیست بلکه پیشرفت این رشته در ایران موجب حیرت دیگر کشورها خواهد شد. تیم ایران در هر کشوری که مسابقه می دهد ورزشکاران دیگر کشورها از این رشد و توسعه ورزشی تعجب خواهند کرد و می‌گویند این‌ها ورزشکاران ایرانی هستند یا اشتباهی رخ داده است. اکنون شمشیربازان بزرگ جهان از ورزشکاران ایرانی حساب می‌برند.

تداوم چنین پیشرفتی در گروه توجه به امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. امکاناتی که بخشی از آن به استفاده از دانش روز دنیا برخواهد گشت و بخش دیگر آن زیرساخت های لازم برای استمرار موفقیت های این رشته است. بدون شک استفاده از دانش روز در سوله‌ها نمی‌تواند موجب ترقی این رشته شود.

در این زمینه لازم است که وزارت ورزش و کمیته‌ملی المپیک برای کسب نخستین مدال این رشته (شمشیربازی) در توکیو ۲۰۲۰ شرایط اردو ملی‌پوشان را تغییر دهند و با در اختیار دادن سالن‌های زمینه را برای این اتفاق تاریخی فراهم کنند.