تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹

تهران - ایرنا - رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر، جزییات امدادرسانی به هموطنان متاثر از سیل و آبگرفتگی ۶ روز گذشته را در استان‌های فارس، هرمزگان و خوزستان تشریح کرد.

به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، مرتضی سلیمی با اشاره به اقدامات انجام شده قبل از وقوع سیلاب در استان های متاثر از سیل و آبگرفتگی گفت: بلافاصله پس از اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استان های کشور وضعیت نارنجی (آماده باش) در استان های تحت تاثیر اعلام شد و تمامی شعب و پایگاه های هلال احمر به حالت آماده باش کامل درآمدند، همچنین مراکز امدادهوایی برای ارائه خدمات امدادهوایی و جا به جایی نیرو و محموله های امدادی به حالت آماده باش درآمد، مانیتورینگ و پایش استان ها توسط EOC سازمان امداد و نجات انجام و بالگردهای امدادی در استان های حادثه‌دیده مستقر شد.

وی افزود: تقویت و شارژ انبارهای امدادی مراکز استانی و شعب از تجهیزات و اقلام اسکان و تغذیه اضطراری، تبادل اطلاعات با سازمان هواشناسی به صورت هر ۶ ساعت یک‌بار و دریافت اخطاریه و هشدارها، ارسال پیامک های اطلاع رسانی پیش بینی ها، هشدار و فرامین به مدیران استانی، پیش بینی برنامه و طرح عملیاتی برای پاسخگویی مطلوبتر در زمان حوادث احتمالی در استان ها، ارتباط مستمر با مرکز راه های کشور، ارتباط مستمر به صورت ویدیو کنفرانسی با استان های آسیب دیده، دریافت اطلاعات مناطق آسیب دیده، پایش و ارسال اخبار مرتبط با اقدامات امداد و نجات از دیگر اقداماتی بود که از سوی سازمان امداد و نجات قبل از وقوع سیلاب انجام شد.

خدمات امداد و نجات در خوزستان

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره امدادرسانی نیروهای هلال احمر به هموطنان متاثر از سیل و آبگرفتگی در استان خوزستان تاکید کرد: ۱۲ شهرستان آبادان، اهواز، دشت آزادگان، رامهرمز، شوشتر، هفتکل، شادگان، کارون، خرمشهر، آغاجاری، باغملک و باوی متاثر از سیل و آبگرفتگی بوده اند و طی ۶ روز گذشته به ۱۳ هزار و ۸۷۳ نفر از هموطنان در استان خوزستان خدمات امداد ارائه شده است.

وی با اشاره به اسکان اضطراری هزار و ۲۲۴ نفر در استان خوزستان گفت: ۴۷ تیم عملیاتی متشکل از ۲۵۲ امدادگر و نجاتگر به هموطنان ساکن در استان خوزستان امداد رسانی کردند و برای اسکان اضطراری سیل زدگان ۲ سالن ورزشی در شهرستان آبادان آماده سازی شد و ۳۰ خانوار در یک دبستان در منطقه حصیر آباد اهواز اسکان داده شدند.

به گفته سلیمی، تیم های واکنش سریع برای کمک به سیل زدگان به شهرستان اهواز و کارون اعزام شدند، ۳۵۰ خودروی گرفتار در آبگرفتگی در سطح شهرستان های اهواز، خرمشهر و آبادان رهاسازی و دو فروند قایق به منظور جابجایی افراد آسیب دیده در مناطق دچار آبگرفتگی شدید، اعزام شد.

آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان هرمزگان

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان هرمزگان نیز گفت: ۱۱ شهرستان بستک، بشاگرد، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، رودان، سیریک، قشم و میناب متاثر از سیل و آبگرفتگی بوده اند و به چهار هزار و ۷۸۸ نفر از هموطنان هرمزگانی در ۵۳ شهر و روستا توسط نیروهای امدادی، امدادرسانی شده و ۳۱۰ نفر هم به صورت اضطراری اسکان داده شدند.

وی به نجات و انتقال به مناطق امن راننده خودروی پژو ۴۰۵ در روستای خورگو اشاره و تاکید کرد: متاسفانه یک نفر در بندرعباس بر اثر وقوع سیل جان باخت. همچنین ۳ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم اقلام امدادی توسط بالگرد به مناطق سیل زده بندرلنگه ارسال شد.

خدمات امداد و نجات در سیل و آبگرفتگی استان فارس

سلیمی درباره ارائه خدمات امدادی در سیل و آبگرفتگی استان فارس افزود: ٢٣ شهرستان ارسنجان، استهبان، اقلید، اوز، جهرم، خرامه، خنج، داراب، رستم، زرین دشت، سپیدان، شیراز، فراشبند، فسا، فیرزآباد، قیر و کارزین، کازرون، گراش، لارستان، لامرد، مرودشت، مهر و نی ریز متاثر از سیل و آبگرفتگی بوده اند و طی ۶ روز گذشته به ۳ هزار و ۷۱۳ نفر از هموطنان سیل زده در ۹۵شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و دو محور کوهستانی امدادرسانی شد، ۹۰ نفر هم به صورت اضطراری اسکان داده شدند. همچنین ۱۲۵ واحد مسکونی از آب تخلیه شد و یک هزار کیلوگرم اقلام امدادی با بالگرد به مناطق سیل زده منتقل شد.