تهران – ایرنا- وزیر نفت سوریه امروز (شنبه) در بازدید خود از پالایشگاه "حمص" که دیشب (جمعه) همزمان با دو تأسیسات گازی هدف حملات تروریستی قرار گرفت، تاکید کرد که گروه های آتش نشانی موفق به مهار آتش سوزی شدند.

 به گزارش روز شنبه خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، "علی غانم" در جمع خبرنگاران تاکید کرد که این حملات خساراتی را در برخی از بخش های تولید به دنبال داشته و گروه های آتش نشانی وابسته به وزارت نفت در ساعات اولیه اقدام به اطفای حریق و گروه های فنی نیز سعی در ارزیابی خسارات و رفع مشکلات کرده اند.

وی با اشاره به این که این حملات برنامه ریزی شده، به طور همزمان و با یک روش انجام شده، ادامه داد: جنگ هنوز پایان نیافته و شکل آن تغییر می کند و امروز شاهد هدف قراردادن مستقیم یا غیرمستقیم تأسیسات نفتی هستیم.

وزارت نفت سوریه امروز (شنبه) اعلام کرد که پالایشگاه "حمص"، کارخانه گاز در جنوب منطقه مرکزی و ایستگاه گاز "الریان" هدف حملات تروریستی قرار گرفت.

با توجه به فرارسیدن فصل سرما به خصوص در مناطق مرکزی و شمالی سوریه و تحریم های همه جانبه امریکا علیه این کشور و جلوگیری از واردات سوخت و مواد نفتی به خاطر نیاز شدید مردم سوریه در سال گذشته شمار زیادی از سوری ها به خصوص آوارگان در مناطق شمالی به خاطر سرما و وضعیت نابسامان اردوگاه ها جان خود را از دست دادند.

اکثر میادین گازی و نفتی سوریه در سال های اخیر با ظهور گروه تروریستی داعش از سال ۲۰۱۱ ابتدا به دست عناصر این گروهک افتاد و حدود دو سال است که با شکست داعش به تصرف کردهای سوری درآمده است.

گروه تروریستی داعش با استخراج  و انتقال نفت این میادین و فروش آن با قیمت ارزان به رژیم صهیونیستی از خاک ترکیه میلیاردها دلار درآمد داشت که همه را صرف کشتار مردم سوریه و عراق کرد.

گفته می شود که کردهای سوری که هم اکنون با تهاجم ارتش ترکیه مواجه هستند برای نگاه داشتن نیروهای آمریکایی در شمال سوریه که پشتوانه کردها می باشند، پیشنهاد حضور و تصرف چاه های نفتی این کشور را به آمریکا داده اند.

با شکست گروه تروریستی داعش در دو سال گذشته توسط جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه در این کشور، نیروهای کرد به دلیل حضور کم رنگ نیروهای سوریه در شمال و شمال شرق این کشور، کنترل بیشتر میادین نفتی سوریه را در اختیار گرفتند.

سوریه قبل از بحران این کشور در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) ۳۸۷ هزار بشکه در روز از این منطقه نفت تولید می‌کرد که ۱۴۰ هزار بشکه آن صادر می‌شد.

تحریم های امریکا موجب سهمیه بندی بنزین در سوریه و رایج شدن کارت سوخت و ایجاد صف های طولانی خودروها شده و از نظر کارشناسان سوریه حمله تروریست ها به مراکز نفتی و پالایشگاه های سوریه نیز در این راستا قابل ارزیابی است.