غلامحسین گنجی روز شنبه در مصاحبه با خبرنگاران گفت: آموزش این افراد توسط هزار و ۴۰۰ مربی و آموزشدهنده و در قالب ۲۵ موسسه غیردولتی دنبال میشود.
وی ادامهداد: در مجموع ۵۶ هزار بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ در استان شناسایی شده و بر اساس این آمار ۹۵.۸ درصد از مردان و ۹۰.۴ درصد از زنان ۱۰ تا ۴۹ ساله این استان باسواد هستند.
گنجی جامعه هدف آموزشهای نهضت سوادآموزی را افراد ۱۰ تا ۴۹ سال دانست و افزود: میزان باسوادی در میان این افراد در سطح کشور ۹۴.۷ درصد و در استان ۹۳.۱ درصد بوده و این استان همراه با ۱۰ استان دیگر ۱.۶ درصد از میانگین کشوری عقب مانده است.
وی بیانکرد: در مدت ۴۰ سال فعالیت نهضت سوادآموزی و بر اساس آمار سال ۹۵، نرخ باسوادی در استان از ۳۰.۷ درصد به ۸۳.۱ درصد رسیده که ۵۲ درصد رشد را نشان میدهد.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل اظهارکرد: برای ریشهکنی بیسوادی در استان طرحی تحت عنوان شتاب بخشی سوادآموزی تدوین شده که از سال آینده تا افق ۱۴۰۴ به اجرا درآمده و در فرایند اجرا همه افراد بیسواد موجود تحت پوشش قرار میگیرند.
وی اضافهکرد: امسال در پنج شهرستان اردبیل، گرمی، مشگینشهر، پارسآباد و اصلاندوز با افزایش ۲۰ درصدی به سهمیه چهار هزار و ۴۰۰ نفری سوادآموزان پیشبینی شده، تمرین برای اجرای طرح شتاب بخشی آغاز شده است.
گنجی، شناسایی فرد به فرد و اسمی بیسوادان را مهمترین چالش نهضت سوادآموزی استان ذکر کرد و گفت: اطلاعات دقیقی برای ارزیابی و پایش آمار اسمی بیسوادان در استان نداریم و امیدواریم که مشکل موجود در سرشماری سال ۱۴۰۰ رفع شده و اطلاعات دقیقتری احصاء شود.
او همچنین با اشاره به وجود هفت مرکز یادگیری محلی در استان گفت: برای هر آموزش دهنده هفت نفر سوادآموز پیش بینی شده و اگر فرد بیسوادی به صورت خودآموز اقدام به آموزش کرده و در آزمون تعیین سطح سواد شرکت کرده و مدرک دریافت کند، هفت میلیون و ۹۲۰ هزار ریال به عنوان هزینه خودآموزی پرداخت میشود.
به گزارش ایرنا، یکم تا هفتم دیماه هر سال به مناسبت صدور فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی از سوی حضرت امام خمینی(ره) در هفتم دیم ماه سال ۱۳۵۸، به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.
امسال برای گرامیداشت هفته نهضت سوادآموزی ۳۰ عنوان برنامه در استان اردبیل پیشبینی شده تا به مناسبت ۴۰ سالگی تاسیس این نهاد فرهنگی به اجرا درآید.