جواد حق لطفی روز شنبه در جمع فعالان صنعت حمل و نقل و راهداران که به مناسبت روز ملی حمل و نقل و رانندگان برگزار شد افزود: راهداری و حمل و نقل پس از جدایی راهداری از راه و شهرسازی در مهرماه سال ۹۵ تشکیل شد.
وی اضافه کرد: قزوین با قرار گرفتن در شمال غرب و سهم یک درصدی از مساحت و هشت درصدی از اقتصاد کشور دارای یک میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت است که ششصد هزار نفر آن در شهر قزوین ساکن هستند.
حق لطفی ادامه داد: ایران نقش بسیار مهمی را در کریدورهای حمل و نقل داشته و از نظر سوق الجیشی ارتباط دهنده اروپا به آسیای میانه است که نقش قزوین و محورهای آن در این خصوص بسیار مهم و برجسته است.
وی با ارایه گزارشی از عملکرد این اداره کل در سال جاری ادامه داد: در سال ۹۴ تعداد ۱۵۸میلیون تردد ، سال ۹۵، ۲۱۸ میلیون تردد، سال ۹۶، ۲۴۴ میلیون تردد و در سال ۹۷ تعداد ۲۷۱ میلیون تردد با میانگین ۷۴۳ هزار وسیله نقلیه در روز در قزوین ثبت شد.
وی با بیان اینکه ۵۷ درصد راههای روستایی استان آسفالت هستند گفت: قزوین دارای ۵ هزار و ۳۳۲ کیلومتر راه روستایی است که ۶۹۴ کیلومتر آن راه شوسه، ۲ هزار و ۶۷۴ کیلومتر آسفالت و هزار و ۹۶۴ کیلومتر خاکی و جیپ رو است.
حق لطفی اظهار داشت : برای آسفالت راه های شوسه که عمدتا روستاهای با بیست خانوار را تشکیل میدهد ۴۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که برای سالجاری ۲۱ میلیارد تومان ابلاغ شده و ۵.۵ میلیارد تومان آن نیز تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه ۵۷ درصد راه های روستایی استان آسفالت هستند گفت: ۳۰ درصد از ۲ هزار و ۶۷۴ کیلومتر راه آسفالت روستایی استان قزوین نیاز به بهسازی و لکه گیری دارد که در مجموع اعتبار لازم برای آن ۱۸۲ میلیارد تومان است.
حق لطفی، تعداد کارکنان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان قزوین را ۶۰۸نفر عنوان کرد که ۱۸ تن از آنها را زنان تشکیل می دهند و گفت: از این تعداد نیروی انسانی ۲۹۲ نفر استخدام رسمی و پیمانی و قراردادی، ۲۶۲ نفر حجمی و شرکتی ؛ نگهداری راهها و ۵۴ نفر نیروهای عوارضی ها هستند.
وی گفت: در سال جاری تاکنون یک میلیون و ۸۳۸ هزار و ۸۴۳ مسافر توسط حمل و نقل جاده ای جابجا شده است که نسبت به سال گذشته ۲.۷ درصد کاهش داشته است.
حق لطفی برلزوم ایجاد یک ترمینال در شمال شهر با مشارکت شهرداری تاکید کرد و افزود: اداره کل راهداری و حمل و نقل به موضوع ممنوعیت مسافرگیری غیر مجاز در چهارراه ولیعصر و شهر محمدیه هم توجه دارد و موضوع را پیگیری می کند.
این مسوول در ادامه از فعالیت ۴۳شرکت مسافربری در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۰ شرکت اتوبوسی، ۱۵ شرکت سواری کرایه، ۵ شرکت مینی بوس و سه شرکت ترکیبی در بویین زهرا، تاکستان و آبیک هستند.
وی با اشاره به فعالیت تعداد ۹۶۹ دستگاه مسافربری شامل ۲۱۰ دستگاه اتوبوس، ۵۸۵ دستگاه سواری و۱۷۴ دستگاه مینی بوس، گفت: تعداد رانندگان فعال نیز ۲ هزار و ۵۱۶ نفر است.
حق لطفی در ادامه از افزایش فروش بلیط اینترنتی در سال جاری خبر داد و افزود: امسال تاکنون ۱۰ هزار و ۲۶۴ بلیط به صورت اینترنتی به فروش رفته که نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد رشد داشته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل استان قزوین گفت: همچنین ۸۷ شرکت حمل و نقل کالا در استان فعال است که ۸۲ مورد آنها داخلی، ۲ شرکت بین المللی و ۳ شرکت نمایندگی هستند.
وی با اشاره به تعداد ۹ هزار و ۷۱۷ دستگاه در ناوگان حمل و نقل استان گفت: میانگین عمر این ناوگان ۲۱.۹ سال است که میانگین بالایی محسوب میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین گفت:یکی از چالش های بزرگ این حوزه سن زیاد ناوگان است و ناوگان حمل و نقل جوان در ایمنی و مصرف سوخت تاثیر دارد.
وی از توزیع ۵۸ هزار و ۱۶۰ حلقه لاستیک طی دوسال گذشته خبر داد و گفت: در زمینه تامین لاستیک خاور دچار کمبود هستیم و در این زمینه رایزنیهای لازم با وزارت صنعت معدن و تجارت انجام شده است.
به گفته حق لطفی در سال جاری ۴۵۱ هزار بارنامه به میزان ۶ میلیون و ۴۵۲ هزار تن بار در حوزه حمل و نقل کالا صادر شده است.
وی ایجاد مجتمع های خدمات رفاهی را در افزایش ایمنی طول راهها بسیار مهم دانست و گفت: در حال حاضر ۳۲ مجتمع خدمات رفاهی در حال بهرهبرداری و ۱۸ مجتمع نیز در حال احداث هستند که هزار و ۱۲۶ نفر در آنها مشغول کار هستند.