مهدی قاسمی عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ششمین مجوز اقامتگاه بومگردی در شهرستان دامغان برای خانه کِله در روستای مایان صادر شد که همزمان با شب یلدا به بهره برداری رسید.
وی اضافه کرد: این خانه با وجود چهار اتاق مجزا، با حفظ بافت سنتی خود در ۷ کیلومتری جنوب شهر دامغان در روستای مایان واقع است.
قاسمی تصریح کرد: برای تعمیر و تجهیز این اقامتگاه، سه میلیارد ریال هزینه شده که تمام آن بدون دریافت تسهیلات دولتی توسط یک بانوی دامغانی هزینه شده و با افتتاح این مکان، ۲ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شدند.
وی گفت: این اقامتگاه های بوم گردی با هدف ایجاد اشتغال، جذب و اسکان گردشگر، مرمت آثار باستانی و معرفی آیین و سنت های روستایی احداث شد.
قاسمی خاطر نشان کرد: خانم زارع زاده، مالک این اقامتگاه بوم گردی از صنعتگران شهرستان دامغان است که در این مکان علاوه بر اقامت و پذیرایی، کارگاه صنایع دستی قلمکاری نیز برپا خواهد کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درخواست برای راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در این شهرستان ارایه شده که این طرحها در حال بررسی و رفع معایب است و در روستای قوشه نیز یک اقامتگاه در مرحله نهایی دریافت مجوز قرار دارد.
شهرستان دامغان دارای ۵۰۰ اثر شناسایی شده و ۱۲۶ اثر تاریخی ثبت ملی است.
روستای مایان در هفت کیلومتری شهرستان دامغان واقع است و آثار تاریخی متعددی از جمله بنای گورشاه و قلعه های قدیمی در آن دیده میشود.
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶
سمنان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: اقامتگاه بومگردی خانه کِله در روستای مایان این شهرستان با ظرفیت ۲۰ نفرشب افتتاح شد.