تهران- ایرنا- رئیس حوزه هنری با ابراز تاسف از درگذشت احد گودرزیانی، پژوهشگر عرصه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی جای خالی او را در عرصه پژوهش قابل لمس دانست و گفت: درگذشت این پژوهشگر برای ادبیات دفاع مقدس، صدمه و ثلمه است.

محسن مومنی‌شریف، صبح یکشنبه در مراسم وداع با پیکر احد گودرزیانی پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اظهار داشت: مرحوم گودرزیانی را به نام کوچکش احد صدا می زدم؛ زیرا ۲۶ سال همکار و رفیق خیر، مجاهد بی‌بدیل و بی‌حاشیه و دوستی بی‌توقع و بی‌درخواست بود. 

وی در این آیین در محوطه حوزه هنری رواق شهادت، افزود: مصیبت رحلت احد؛ نه‌تنها برای خانواده که برای همه کسانیکه او را می شناسند بزرگ است. اغلب دوستان احد به شهادت رسیدند؛ اما  خدا جاذبه و اراده‌ای به احد داد تا برای شهدا و دفاع مقدس و انقلاب بنویسد و پژوهش کند تا نسل های بعدی بدانند راه شهدا چه بود و آن را ادمه دهند.

مراسم وداع و تشییع پیکر زنده‌نام احد گودرزیانی پژوهشگر انقلاب و دفاع مقدس صبح امروز (یکشنبه؛ اول دی) از مقابل حوزه هنری با حضور چهره های فرهنگی،‌ نویسندگان عرصه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس و تنی چند از مسئولان برگزار شد.

لبخند احد فراموش نشدنی است

رئیس حوزه هنری با بیان آنکه لبخند احد فراموش نشدی است یادآور شد: آشنایی من با احد به ایام شهادت شهید مرتضی آوینی و مراسمی که برای سید شهیدان اهل قلم در دبیرستان سپاه گرفته بود باز می گردد.

وی افزود: ۱۰۵ نفر از دوستان، همکاران و همسنگران احد تا به امروز شربت شهادت را نوشیده اند. احد نیز می توانست جزو یکی این شهدا باشد اما خواست و اراده خداوند بر آن بود تا احد را زنده نگه دارد تا این مجاهد و پژوهشگر، خود را در مسیر فععایت حرفه ای وقف ارزش های شهدا کند.

مومنی شریف تاکید کرد: بزرگترین دستاورد زنده یاد گودرزیانی رساله پژوهشی او در حوزه قیام ۱۵ خرداد است و عظمت این مجموعه به حدی است که همواره می تواند برای اهل فن و پژوهشگران حوزه تاریخ انقلاب قابل استفاده باشد.

زنده‌یاد گودرزیانی؛‌ استاد بود و می‌آموخت

داود امیریان نویسنده، پژوهشگر حوزه ادبیات دفاع مقدس و از همکاران زنده‌نام احد گودرزیانی در حالی که بغض راه گلویش را بسته بود در سخنان کوتاهی گفت: احد گودرزیانی دوستی نجیب و باوفا بود. برای همین رفتنش غیرقابل باور است. این حرف من نیست و می توان سیمای تمام همکارانش در این مراسم وداع دید که صورت همگی‌شان بارانی است.

وی ادامه داد: در کشورهای غربی و اروپایی، ‌ویراستان بزرگ کار ویرایش و اصلاح آثار نویسندگان نامدار را انجام می دهند و نام‌شان بزرگتر از نویسنده روی جلد کتاب می خورد؛ احد برای ما چنین حکمی داشت که نه تنها مانند استاد می آموخت که بزرگوارانه ایرادهای ما را نیز اصلاح می کرد.

این نویسنده و پژوهشگر تاکید کرد: زنده یاد گودرزیانی هیچوقت از مجروحیت و دردهایش صحبت نکرد و در مواجهه با همسنگران و همکارانش مدام می خندید؛ تردیدی وجود ندارد که دلتنگی ما برای احد پایانی ندارد.

امیریان در پایان خطاب به زنده‌نام احد گودرزیانی گفت:‌ احد جان، در جوار دوستان شهیدت و در پناه خداوند باش و از ما راضی.

نوشتار یلدایی احد گودرزیانی

در ادامه مراسم به سبب درگذشت این پژوهشگر حوزه انقلاب و دفاع مقدس،‌ نوشتاری از زنده‌نام گودرزیانی از آثار قلمی او در شب یلدا سال ۱۳۷۳ برای حضار قرائت شد. متن این نوشتار: اگر یلدا بلندترین شب سال است؛ پس چه خوشتر با خاطره،‌ خاکریز، ‌خون، ‌خدا و خاموشی دنیایی قبرستان شهدا صبح شود. اگر در خاموشی دنیایی قبرستان لب و دندان به صلواتی چرخید، بدان که مهمان خدایی و روزی خونت با خون شهدا گره می خورد و خاکریز و خاک، جسمت را به آغوش می کشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حمزه‌زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری، امیرحسین شفیعی رئیس دفتر تئاتر حوزه هنری، نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل خانه کتاب، محمدقاسم فروغی دبیر جایزه کتاب سال دفاع مقدس تنی چند از مسئولان و نویسندگانی چون محسن کاظمی، علی آقاغفار، حبیب احمدزاده،‌ سعید بیابانکی، حمیدباباوند، مرتضی سرهنگی، هدایت‌الله بهبودی، داود امیریان و کوروش پارسانژاد از جمله حاضران  در مراسم وداع با پیگر زنده‌نام احد گودرزیانی بودند.

بعد از قرائت نماز میت توسط پدر همسر زنده‌نام گودرزیانی،‌ پیکر این پژوهشگر انقلاب و دفاع مقدس برای خاکسپاری در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا توسط حاضران در مراسم تشییع شد.

پیام تسلیت معاون امور فرهنگی در پی درگذشت احد گودرزیانی

محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت احد گودرزیانی؛ پژوهشگر و نویسنده انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن این پیام تسلیت آمده است:«خبر درگذشت جناب آقای احد گودرزیانی؛ پژوهشگر و نویسنده انقلاب اسلامی و دفاع مقدس موجب تاثر شد. آن مرحوم در طول بیش از سه دهه تلاش در عرصه خبرنگاری و روزنامه‌نگاری حوزه کتاب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز پژوهش و تاریخ‌نگاری در این حوزه آثار قابل اعتنایی از خود به یادگار گذاشته است. 

آثار قلم آن مرحوم از روزشمار ۱۵ خرداد ۴۲ در جریان انقلاب تا روایت مقاومت خرمشهر در جنگ تحمیلی و از مجله کمان تا خبرگزاری کتاب دیده می‌شود که نشان از همت و استمرار فعالیت ایشان دارد. اینجانب ضایعه درگذشت مرحوم احد گودرزیانی را به فعالان حوزه کتاب به ویژه خبرنگاران و نویسندگان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز به خانواده محترمشان تسلیت می‌گویم و از درگاه پروردگار متعال برای آن مرحوم مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت می‌کنم».

پیام تسلیت مدیرعامل خانه کتاب برای درگذشت احد گودرزیانی
نیکنام حسینی پور در فقدان گودرزیانی نوشت: فقدان تاسف برانگیز احد گودرزیانی نویسنده، پژوهشگر و روزنامه نگار متعهد و پرتلاش حوزه مقاومت موجب اندوه و تالم فراوان شد. بی‌شک فراق این نویسنده فقید که اخلاق‌مداری، فروتنی و نیک‌ سیرتی اش زبانزد اهالی فرهنگ است، داغ جانسوزی بر دل اهل ادب خواهد بود. زنده یاد گودرزیانی در سال های پر بار زندگی اش با چیره دستی، ممارست و همت مضاعف آثار ارزشمندی همچون به داد ما برسید، باغ انگور، باغ سیب باغ آیینه، خرمشهر خانه رو به آفتاب را برای فرهنگ دوستان به جای گذاشت که بی‌تردید همواره به یادگار خواهد ماند.
اینجانب درگذشت نویسنده متعهد و پرتلاش زنده یاد احد گودرزیانی که در دوره ای دبیری گروه انقلاب و دفاع مقدس خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) را عهده دار بود، به خانواده آن مرحوم و جامعه فرهنگی هنری تسلیت گفته و برای آن عزیز از دست رفته آرزوی مغفرت و علو درجات و برای خانواده محترم ایشان صبر و شکیبایی مسالت دارم.

احد گودرزیانی پژوهشگر انقلاب و دفاع مقدس و از اعضای انجمن خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس شامگاه جمعه (۲۹ آذر) دار فانی را وداع گفت. وی سال ۱۳۴۸ در تهران متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی در رشته زبان و ادبیات فارسی ادامه داده و روزنامه‌نگاری را نیز در مرکز گسترش آموزش رسانه‌ها فرا گرفته است. از ۱۹‌ سالگی به‌عنوان نویسنده و خبرنگار با روزنامه‌ها و مجلات گوناگون همکاری داشته است.

او از سال ۱۳۷۲ به‌ عنوان پژوهشگر و نویسنده در حوزه هنری مشغول به کار بوده و از سال ۱۳۷۵ مدیریت داخلی دوهفته‌نامه کمان را نیز به‌عهده داشته است و علاوه بر حوزه هنری همکاری‌هایی را نیز با دفتر ادبیات و هنر مقاومت و انتشارات سپاه پاسداران داشته است.

در دومین و سومین همایش تجلیل از خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس (اسفند ۷۸ و اردیبهشت ۸۰) برای آثارش در دوهفته‌ نامه "کمان" به ‌عنوان نویسنده و خبرنگار نمونه برگزیده شد.

روزشمار ۱۵ خرداد بهار ۱۳۴۰ جلد اول، روزشمار ۱۵ خرداد ۱۳۴۰ جلد چهارم، به داد ما برسید، باغ انگور باغ سیب باغ آیینه، خرمشهر خانه رو به آفتاب، روز شمار ۱۵ خرداد - جلد دوم و نیمه پنهان یک اسطوره از جمله آثار او هستند.