بغداد – ایرنا – همزمان با نخستین روز کاری رسمی در هفته، برخی از استان های جنوب و مرکز عراق شاهد اعتصاب های مشکوک برای واداشتن کارکنان به نرفتن سر کار بود و در مقابل شهر کربلا مدارس خود را دوباره به روی دانش آموزان گشود.

گزارش ها از استان های بصره، ذیقار، المثنی، دیوانیه، نجف، واسط و بابل حاکی است که جمعی از گروه های تندرو و نفودی که به صف معترضان مردمی پیوسته اند، با توسل به زور مانع رفتن کارکنان بر سر کارهایشان شدند.

در این راستا استاندار ذیقار برای خودداری از اصطکاک با تظاهرکنندگان، امروز یکشنبه در این استان تعطیلی رسمی اعلام کرده است.

در بصره از ساعات اولیه بامداد، برخی از گروه های منتسب به اعتراضات مردمی، اعتصاب اجباری را اعلام کردند و همزمان تعدادی از گروه های تندرو با بستن برخی خیابان ها و آتش زدن لاستیک مانع رسیدن کارکنان به ادارات شان شدند.

گزارش ها حاکی است که گروه های فشار همچنین برخی از مسیرهای منتهی به میادین نفتی و بندر ام القصر را بستند تا مانع رفتن کارکنان به سر کار شوند.

از استان واسط گزارش می رسد که گروه های مخالف بازگشت جریان عادی زندگی به این استان، مبادی ورودی شهر کوت مرکز استان واسط را بسته و مانع از سرگیری کار اداری شدند.

در دیوانیه و نجف نیز اعتصاب اجباری علاوه بر ادارات دولتی، مدارس و دانشگاه ها را نیز شامل شده است.

دانشجویان دانشگاه کوفه، با برپایی خیمه های تحصن در برابر دانشگاه با از سرگیری فعالیت کلاس های درس مخالفت کردند.

در استان المثنی، گزارش ها حاکی است که اعتصابات اجباری به شدت دیگر استان های جنوب و مرکز عراق نبوده اما برخی از گروه های تندرو برای تعطیلی کار ادارات در این روز تلاش کردند.

علیرغم این اعتصابات، به دنبال مخالفت اهالی کربلا با بستن مدارس، بسیاری از مدارس دوباره امروز یکشنبه درهای خود را به روی دانش آموزان گشودند و در بغداد پایتخت عراق هم کار اداری به صورت طبیعی از سرگرفته شد و مدارس به روی دانش آموزان باز شدند.

در عین حال بیانیه ای به نام برخی از دانشجویان دانشگاه های دولتی و خصوصی عراق امروز یکشنبه صادر شده که طی آن اعلام کرده اند که تا تحقق مطالبات، کلاس های درس تعطیل است.

برخی از گروه های تندرو که در عراق به نام «باندهای جوکر» شناخته می شوند مردم را به اعتصابات و نافرمانی مدنی مجبور می کنند که در بغداد در چند مورد، اهالی پایتخت با آن مخالفت کرده امری که باعث شده است، اعتصاب اجباری در بغداد امروز به اجرا در نیاید.

پیشتر مرجعیت عالی دینی عراق با هرگونه اجبار مردم به اعتصاب و نافرمانی مدنی مخالفت کرده و گفته بود فرد در شرکت یا عدم شرکت در اعتراضات آزاد است و نباید کسی را به اکراه به چیزی که مایل نیست مجبور کرد.

شماری از گروه های تندرو با دیوار نویسی روی برخی ادارات و مدارس تحت عنوان «به دستور ملت بسته است» مانع از سرگیری کار اداری می شوند و در برخی از استان های جنوب و مرکز گروه های تندور دسته هایی به نام «مبارزه با کار اداری» ایجاد کرده و با ایجاد ارعاب و وحشت مانع فعالیت ادارات و مدارس می شوند امری که انزجار عمومی را به دنبال داشته است.