به گزارش خبرگزاری شینهوا، این رکورد پیش از این متعلق به کاوشگر رباتیک اتحاد جماهیر شوروی به نام Lunokhod ۱ بود که در سال ۱۹۷۰ برای اولین بار در جهان به ماه فرستاده شد و حدود ۱۰ ماه در آنجا کار کرد. اکنون Yutu-۲ سیزدهمین روز قمری خود را در ماه آغاز کرده است؛ یک روز قمری برابر با ۱۴ روز بر روی زمین و یک شب قمری نیز به همان طول است.
این ماهنورد چینی هشتم دسامبر ۲۰۱۸ توسط فضاپیمای Chang'e-۴ از مرکز ماهوارهای Xichang در استان سیچوان به فضا ارسال شد. Chang'e-۴ که حامل یک لندر و Jade Rabbit-۲ بود، سوم ژانویه ۲۰۱۹ بر دهانهVon Karman در محدوده قطب جنوب و در سمت تاریک کره ماه فرود آمد.
طبق اعلام مرکز اکتشافات و برنامه فضایی اداره ملی فضایی چین، هر دو لندر و کاوشگر برای روز سیزدهم قمری پژوهش خود را از سر گرفتهاند. لندر ساعت ۵:۱۴ دقیقه بامداد شنبه به وقت پکن و کاوشگر ساعت ۶:۴۳ دقیقه بعد از ظهر جمعه به وقت پکن از حالت خواب شبانه ماه خارج و دوباره فعال شدند؛ هر دو این کاوشگرها در وضعیت کاری عادی قرار دارند.
این ماهنورد برای اکتشاف در این سرزمین بکر و دستنخورده بیش از ۳۴۵ متر را در نیمه تاریک ماه طی کرده است. یک روز قمری برابر با ۱۴ روز زمینی است و یک شب قمری نیز به همان طول است. کاوشگر Chang'e-۴ در طول شب قمری به دلیل کمبود انرژی خورشیدی، در حالت خفته قرار میگیرد.
وظایف علمی مأموریت Chang'e-۴ شامل انجام مشاهدات نجومی رادیویی با فرکانس پایین، بررسی زمین ماه و اشکال زمین این قمر، کشف ترکیب مواد معدنی و ساختار کم عمق سطح ماه و اندازهگیری تابش پرتوی نوترون و اتمهای خنثی است.