کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به اهمیت بازآفرینی بافت فرسوده، گفت: چند محور گردشگری در شهر کرمانشاه با همکاری میراث فرهنگی و شهرداری ایجاد خواهد شد.

«مهرداد سالاری» روز یکشنبه در نشست ساماندهی بافت شهری که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: احیا و بازآفرینی بافت فرسوده شهری نسبت به ایجاد مناطق جدید برای شهرداری جدید، کم هزینه‌تر و به صرفه‌تر است.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات شهرداری در زمینه بافت فرسوده مورد بازنگری قرار می گیرد، گفت: مدیران شهرداری کرمانشاه در اسرع وقت تفکیک اعتبارات خرج شده برای ساماندهی بافت فرسوده را ارایه دهند.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه باید از بافت های تاریخی برای جذب گردشگر استفاده کرد، گفت: چند محور شهری‌ کرمانشاه را به عنوان محورهای گردشگری معرفی خواهیم کرد.

این مقام اجرایی با تاکید بر اینکه باید از اجرای پروژه های کارشناسی نشده جلوگیری کرد، یادآور شد: در تاریخ شهر کرمانشاه برخی پروژه‌ها براساس سلیقه فرد مدیر وقت اجرا شده اند که هیچ کار کارشناسی برای آنها انجام ‌نشده است.

نقش میراث فرهنگی در بازآفرینی بافت فرسوده

سالاری به نقش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازآفرینی بافت فرسوده اشاره کرد و اظهارداشت: میراث فرهنگی‌ یکی از ارگان های اصلی برای باز آفرینی بافت فرسوده شهر کرمانشاه محسوب می شود که باید با تمام ‌توان پای کار باشد.

وی ادامه داد: در محدوده بافت فرسوده بناهای تاریخی و قسمت‌های مختلف بازارهای سنتی کرمانشاه توسط میراث فرهنگی‌ اکنون در حال ترمیم است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این نشست بااشاره به اینکه ۳۳۰‌ هکتار بافت تاریخی در شهر کرمانشاه داریم، توضیح داد: خانه های تاریخی را با کمک بخش خصوصی و بخش دیگری از بافت همچون بازار را با اعتبارات دولتی ترمیم می‌کنیم.

امید قادری با تاکید بر تعریف پروژه های واحد در بافت تاریخی کرمانشاه گفت: دیوارها و سقف بازار تاریخی را به بهترین‌ شکل ترمیم کرده ایم اما برای کف سازی این محوطه تاکنون اقدام مناسبی توسط شهرداری انجام نشده است.

وی افزود: مسائل اجتمالی پروژه ها باید دیده شوند، به عنوان مثال در صورت همکاری نکردن کسبه، کار بازآفرینی بازار سنتی پیش نخواهد رفت.

برق رسانی به محورهای گردشگری 

بررسی موضوع برق رسانی به محورهای گردشگری از دیگر محورهای این نشست بود.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در این رابطه گفت: زمینی کردن شبکه توزیع برق در تعدادی از محلات به ویژه محلات تاریخی باید به صورت جدی دنبال شود.

سالاری ادامه داد: شهرداری و میراث فرهنگی یکی از محلات مقصد بازآفرینی و محور گردشگری را مشخص و به شرکت توزیع برق اعلام کنند تا شبکه توزیع زمینی برق را در آنجا اجرا کند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه نیز در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای اجرای شبکه توزیع زمینی برق در محلات مورد بحث، گفت: در محدوده فردوسی ما از شبکه زمینی برق استفاده می‌کنیم و به تازگی نیز این نوع شبکه محدوده میدان مصدق تا میدان شهرداری سابق نیز اجرایی شده است.

امیدعلی مرآتی افزود: امیدواریم پس از تامین اعتبار و فراهم‌شدن امکانات بتوانیم در محدوده میدان ‌شهرداری تا میدان آزادی نیز شبکه زمینی برق را اجرا کنیم.

کرمانشاه نهمین شهر پرجمعیت و یکی از کلان‌شهرهای ایران است که حدود نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده است.

کرمانشاه از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران به‌ شمار می‌رود و پیدایش آن به سده چهارم میلادی باز می‌گردد و از آن دوران تا حمله اعراب به ایران به عنوان دومین پایتخت ساسانیان مورد توجه حکومت بود.

شهر کرمانشاه از شمال به کوه فرخشاد، از شمال غربی به طاق‌بستان و از جنوب به سفید کوه ختم می‌شود و یکی از شاهراه‌های ارتباطی شرق به غرب و کهن‌ترین راه گذر از ایران باستان به بین النهرین است.

در سده چهارم میلادی شهر کرمانشاه که در آن دوران روستای خوش آب و هوایی بود به عنوان دومین اقامتگاه پادشاهی ساسانیان برگزیده شد. در دوران ساسانیان باغ‌های بزرگی در این منطقه ساخته شده است و تا مدت‌ها مکان خوش‌گذرانی پادشاهان ساسانی بودند.