به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، وی طی سخنانی در کلیسای السیده مریم در شرق بیروت پایتخت این کشور گفت: لازم است دولت نجات در کوتاه مدت به حل فوری مشکلات اقتصادی و وضعیت بد معیشتی مردم، اصلاح ساختار اداری و بخش های دولتی و خصوصی اقدام کند و در درازمدت به موضوع های مهمی مانند کسری بودجه، پرداخت بدهی ها و اعلام بی طرفی لبنان در نزاع های منطقه ای و بین المللی بپردازد.
مطابق تازه ترین گزارش از وضعیت بدهی های لبنان که ماه گذشته در روزنامه ی مسیحی «الجمهوریه» چاپ بیروت منتشر شد، لبنان ۹۰ میلیارد دلار بدهی عمومی و خارجی دارد.
پطرس الراعی با اشاره به اهمیت جنبش اصلاحی لبنان از معترضان خواست در تجمع و تظاهرات خود، به طرف نیروهای ارتش و امنیتی سنگ پرتاب نکنند زیرا این اقدام، جایگاه و کرامت میهن و نیز ارتش که حافظ میهن است، پایین می آورد.
رهبر مسیحیان با اشاره به فرارسیدن ۲۵ دسامبر سالروز حضرت مسیح (ع) و تبریک این روز به همه ی هموطنانش از جوانان معترض درخواست کرد بزرگراه ها و جاده ها را نبندند تا شهروندان در این ایام شاد با اختلال در عبور و مرور مواجه نشوند.
ظرف ۲ ماه گذشته قشرهای گوناگون مردم لبنان به ویژه جوانان در شهرهای مختلف این کشور در اعتراض به فساد، گرانی، تورم، کاهش ارزش پول ملی و کافی نبودن حقوق، تجمع و تظاهرات و برخی از آنان جاده ها و بزرگراه ها را مسدود کرده اند.
با وجود چنین درخواستی «رولا جارودی» نماینده زن مجلس ملی لبنان امروز اعلام کرد که با وجود این که دیاب مامور به تشکیل کابینه، با رای اکثریت نمایندگان و اعضای فراکسیون های مجلس انتخاب شده اما از پشتیبانی اکثریت جامعه ی اهل تسنن لبنان برخوردار نیست.
وی در اظهاراتی که در شبکه خبری «اسکای نیوز» منتشر شد ، افزود ، جایگاه نخست وزیری، حیثیتی و تجسم حقیقی از جایگاه والای طایفه ی سُنی های لبنان است. عدد و رقم مهم نیست، آن چه مهم است حمایت این طایفه از دیاب است که اتفاق نیفتاد.
وی اضافه کرد: تنها ۶ نماینده ی اهل سنت به دیاب رای دادند که هر یک از آن ها در انتخابات پارلمانی گذشته بیش از ۶۰ هزار رای به دست نیاورده بودند. حال آن که اعضای فراکسیون های اهل سنت که هر کدام بیش از ۲۰۰ هزار رای در انتخابات داشتند اکنون از دیاب حمایت نمی کنند.
فراکسیون «المستقبل» وابسته به جریان نوگرای سُنی «المستقبل» به رهبری حریری با ۱۸ نماینده و فراکسیون «میانه ی مستقل» وابسته به جریان محافظه کار سنی به رهبری «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشین لبنان با ۴ نماینده در جلسه ی رایزنی با میشل عون رییس جمهوری لبنان به دیاب رای ندادند اما اعلام کردند به او و دولت آینده کمک خواهند کرد.
رولا جارودی که عضو فراکسیون المستقبل است، ادعا کرد: دولت یکدست دیاب ، اگر رای بیاورد، کمکی به وضع نامناسب لبنان نمی کند به ویژه آن که ما با یک «انقلاب حقیقی» روبرو هستیم. وضع لبنان از ۲۵ مهر که اعتراض ها شروع شده با قبل از آن بسیار متفاوت است و هر دولت یکدستی اگر آن چه که در خیابان ها می گذرد، نادیده بگیرد و صدای مردم را نشنود قادر به ادامه ی کار نخواهد بود.
برخلاف این اظهارات نماینده مجلس لبنان ، حسان دیاب شنبه شب و پس از پایان رایزنی هایش با مجلس به خبرنگاران گفت: لبنان در شرایط سخت و بحرانی به سر می برد و وجه مشترک رایزنی ها و سخنان نمایندگان، لزوم و چگونگی خروج از این بحران بود و همه گروه ها و احزاب با من مدارا و با دولت «کوچک، فن سالار، مستقل و پاکدست» همراهی خواهند کرد.
نخست وزیر منتخب قرار است پس از تشکیل کابینه با «عبداللطیف دِریان» مفتی اهل سنت لبنان دیدار و گفت وگو کند.