زنجان - ایرنا - فرماندار خرم‌دره گفت: توجه به پدافند غیرعامل جامعه را در مقابله با حوادث تقویت کرده و ضامن اجرای مدیریت بحران در زمان حادثه است.

حجت محمدی شامگاه یکشنبه در جلسه پدافند غیرعامل شهرستان خرم‌دره، افزود: پدافند غیرعامل پیش نیاز مدیریت بحران است و اگر قدم های موثری در زمینه پدافند غیرعامل برداریم در مدیریت بحران بسیار موفق خواهیم بود.
وی تصریح کرد: برداشت برخی از پدافند غیرعامل معطوف به موضوعات جنگ، جبهه و مسایل نظامی است در صورتی که مجموعه اقدامات که موجب کاهش مخاطرات طبیعی، غیرطبیعی، عمدی و غیرعمدی می‌شود در حوزه پدافند غیرعامل تعریف می‌شود.
فرماندار خرم‌دره با اشاره به تاکید قرآن بر حفظ آمادگی در برابر خطرات، ابراز کرد: حفظ آمادگی مقطعی نیست و همه دستگاه‌ها باید در هر لحظه آماده مقابله با مخاطرات باشند و تعدادی از دستگاه‌ها براساس وظیفه ذاتی خود این مهم را همیشه رعایت می‌کنند و سایر دستگاه‌ها نیز باید برای پدافند غیرعامل برنامه‌ داشته باشند.
وی اظهار داشت: وظیفه اصلی و ذاتی سازمانی مانند بنیاد مسکن پدافند غیرعامل است و مقاوم سازی منازل مسکونی یعنی آمادگی برای مقابله با زلزله و سایر مخاطرات طبیعی که همان انجام ماموریت پدافند غیرعامل است.
محمدی بیان کرد: همه دستگاه‌ها باید به طور مداوم خود را در زمینه پدافند غیرعامل مورد ارزیابی قرار دهند و عدم توجه به این مورد موجب می‌شود در مواقع بحرانی دستگاه قبل از همه دچار بحران زدگی شود.
وی عنوان کرد: خوشبختانه وضعیت در شهرستان خرم‌دره در زمینه پسماند بهتر شده است و در ۲ سال گذشته اقدامات خوبی برای مدیریت پسماندها و پساب های صنعتی انجام شده در حالی که پیش از آن هیچ اقدامی نشده بود و تنها به اعمال تذکر و جریمه بسنده کرده بودند.
فرماندار خرم‌دره خاطرنشان کرد: جدا سازی پساب از آب های سطحی و زیرزمینی یکی از مصادیق پدافند غیرعامل است که اگر امروز فکری به حال آن نشود در آینده تاوان بسیار سختی خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه مسؤولان، مدیران و اعضای مدیریت بحران اجازه یک لحظه غفلت ندارند، خاطرنشان کرد: کشور ما مستعد خطرهای طبیعی و غیرطبیعی بوده و شهرستان خرم‌دره به دلیل ویژگی جغرافیایی و نزدیکی به راه‌های جاده‌ای و ریلی کشور، استعداد حادثه دارد بنابراین در مواقع بحرانی هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌ها رکن اساسی مدیریت بحران است.
محمدی عنوان کرد: در زمینه پدافند غیرعامل کارهای خوبی در شهرستان شده است که مهمترین آنها در زمینه مقاوم سازی  ۱۰۰ واحد روستایی با اعطای تسهیلات بلاعوض، اعطای ۱۵۰ کیسه سیمان رایگان، صدور پروانه ساخت در کمترین زمان است.
وی یادآور شد: متاسفانه برخی افرادی که ساخت و ساز غیرمجاز انجام می‌دهند کمترین توجه را به ایمنی ساختمان دارند و در زمان حادثه این واحدها بیشترین آسیب را می‌بینند.
محمدی با تقدیر از خدمات هلال احمر برای برگزاری کلاس‌های آموزشی امداد و نجات در دستگاه، افزود: امروز خوشبختانه دهیاران به عنوان مسؤول مدیریت بحران و سفیران امداد و نجات در روستاها آموزش دیده و پای کار هستند.
وی تصریح کرد: ایستگاه راه آهن خرم‌دره به عنوان دومین شهرستان به ایستگاه فوریت های پزشکی مجهز خواهد شد.