گنبدکاووس - ایرنا - رییس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای گنبدکاووس در شرق استان گلستان گفت: امسال یک هزار و ۳۳۱ فرد آسیب‌دیده‌اجتماعی در حوزه زندان، معتادان بهبود یافته، طرح شهید شوشتری، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی و اتباع بیگانه، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مختلف را در شهرستان فراگرفتند.

محمدرضا ملکان روز دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گنبدکاووس اظهارداشت: تعهد مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان امسال در زمینه ارائه آموزش‌ به افراد آسیب‌دیده از معضلات اجتماعی ۹۱ هزار و ۶۳۵ نفر ساعت بود که تاکنون بیشتر از تعهد و معادل ۱۶۰ هزار و ۹۷۴ نفر ساعت و به تعداد یک هزار و ۳۳۱ نفر آموزش ارائه شده است.

وی افزود: ۳۱۴ زندانی، ۳۹۰ معتاد بهبود یافته در زندان و ۶۷ معتاد بهبودیافته در کمپ، ۲۷۸ نفر در قالب طرح شهید شوشتری در محلات آسیب‌پذیر، ۱۹۰ نفر از ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی و ۹۲ نفر از اتباع بیگانه امسال در گنبدکاووس آموزش‌های فنی و حرفه ای را فراگرفتند.

رییس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای گنبدکاووس ادامه داد: در بحث ارائه آموزش فنی و حرفه ای به اتباع بیگانه در حوزه آسیب‌های اجتماعی، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، در مرحله اول ۵۵۰ میلیون ریال و مرحله دوم ۳۵۰ میلیون ریال اختصاص داد که صرف خرید مواد مصرفی کارگاهی شد.

ملکان افزود: امسال بحث رونمایی از تجهیزات خریداری شده برای مناطق آسیب‌پذیر را داشتیم که وزارت کشور برای استان گلستان دو میلیارد و ۸۲۰ میلیون ریال اعتبار گذاشت که سهم گنبد از آن دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بود.

معاون پرورشی و تربیت بدنی مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: امسال ۲۸ هزار و ۷۰۷ نفر در ۵۶ مدرسه ابتدایی، ۲۸ مدرسه متوسطه اول و ۱۹ مدرسه متوسطه دوم این شهرستان، جامعه هدف اجرای طرح یاریگران زندگی با هدف ارتقای سلامت روانی و پیشگیری از مصرف مواد مخدر در بین دانش‌آموزان هستند.

سیدصالح رفعتی افزود: در اجرای طرح یاریگران زندگی، شیوه یاری رساندن به افراد، قربانیان ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و صیانت اجتماعی از بهبودیافتگان آموزش داده می‌شود و فرد و خانواده‌ها با آشنایی و اشراف کامل به معضلات و  آسیب‌های ناشی از مصرف مواد مخدر و اعتیاد می‌توانند یاریگر زندگی خانواده‌های دیگر باشند.

وی فعال‌سازی بیلبورد شهرداری برای نمایش پیام‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، برگزاری نمایش‌های خیابانی با موضوع پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارائه خدمات مشاوره‌ای رایگان در حوزه آسیب‌ها به دانش‌آموزان و دانشجوبان را از اقدامات شاخص کمیته آموزش شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان برشمرد. 

محمدرضا فشایی رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس نیز در این نشست با اشاره به تغییر محل مرکز سرپناه شبانه این شهرستان از مسئولان خواست همکاری لازم را برای حضور پزشک متخصص عفونی و کاهش هزینه‌های آب، برق و گاز با مدریت این مرکز داشته باشند.

رییس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی گنبدکاووس نیز در این نشست از کشف ۱۷۷ کیلو و ۲۲۲ گرم موادمخدر در ۹ ماهه امسال خبرداد و گفت: ۱۲ کیلو و ۵۰۵ گرم آن آذرماه کشف شده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این نشست از انجمن‌های مردم‌نهاد خواست تا بیش از گذشته در کنار فعالان حوزه مبارزه با مواد مخدر شهرستان باشند.

عبدالقدیر کریمی با تاکید بر اجرای برنامه‌های راهبردی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در حوزه خانواده، آموزش و پرورش، دانشگاه، کمیته امداد، بهزیستی و ورزش و جوانان از رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان، خواستار تقویت فعالیت هیات‌های ورزشی برای جذب بیشتر جوانان و انجام فعالیت‌های سلامت‌آفرین شد.

وی افزود:‌ از دانشگاه‌ها نیز تقاضا داریم در کنار فعالیت‌های علمی، توجه بیشتری به اجرای برنامه‌های متنوع در حوزه مبارزه با مصرف مواد مخدر و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشند.