بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار بیرجند گفت: وضعیت سرانه فضای آموزشی بیرجند به عنوان مهد علم و فرهنگ هشدار دهنده و حضور ۳۵ دانش آموز در یک کلاس درس در تضاد با عدالت آموزشی است.

سعید برقی روز دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان بیرجند افزود: مساله کمبود فضای آموزشی در مرکز استان به قصه پرغصه‌ای تبدیل شده و جای تاسف دارد که سرانه فضای آموزشی این شهرستان کمتر از پنج مترمربع است.

وی گفت: در زمینه فضای آموزشی در مرکز استان کوتاهی شده است که باید اذعان کرد و این وضعیت را با همکاری و هم‌افزایی سایر دستگاه‌های اجرایی مرتفع کنیم.

وی تاکید کرد: برای تامین فضای آموزشی تمامی دستگاه‌ها باید پای کار باشند و مساله شوخی بردار نیست لذا همه دستگاه‌هایی که در این زمینه کوتاهی کردند، باید پاسخگو باشند.

معاون فرماندار بیرجند گفت: برای رفع مسایل مربوط به فضای آموزشی کارگروه ویژه‌ای تشکیل خواهد شد تا مسایل آموزش و پرورش که پایه اصلی کشور است در حد شعار نماند.

وی افزود: مهد علم و فرهنگ کشور با هفت پدر علم در چه جایگاهی است و آیا این جایگاه زیبنده این سامان است.

برقی گفت: امروز دیگر وقت شعار و تعارفات نیست و بیان مشکلات از سال‌های گذشته طرح موضوع شده است بنابراین مسایل پیش رو باید به صورت زیربنایی با همت مضاعف مرتفع شود نه اینکه خیری برای ساخت مدرسه به استان بیاید و برای عدم واگذاری زمین برود.

وی تصریح کرد: انگیزه مضاعف و همت جهادی انتظار ما از تمامی دستگاه‌ها، شهرداری و شورای شهر است و مسایل و مشکلات باید مطرح و مسئولیت‌سازی شود تا حوزه‌های مختلف پیگیر باشند و کوتاهی‌ها جبران شود.

معاون فرماندار بیرجند گفت: ۸۲ سال از ایجاد دانشگاه فرهنگیان بیرجند می‌گذرد و با اینکه اعتباراتی تخصیص یافته اما هنوز به دلیل عدم واگذاری زمین دانشگاه مستاجر است و ماهانه ۶۰ میلیون تومان از اعتبارات داخلی دانشگاه صرف اجاره می‌شود.

وی افزود: دستگاه‌هایی که در این زمینه کوتاهی می‌کنند باید پاسخگو باشند و باید بدانیم که سال آینده ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز اضافه خواهند شد و اگر ۹۰ کلاس درس هم بسازیم، طبق آمار مربوط به آموزش و پرورش ۴۵۰ کلاس درس دیگر کمبود خواهیم داشت.

برقی اظهار داشت: وضعیت کمبود فضای آموزشی به هیچ عنوان نباید مغفول واقع شود و نباید بگوییم نمی‌شود زیرا اگر دستگاه‌ها پای کار باشند زیرساخت‌های موردنیاز به سهولت تامین می‌شود.

وی با بیان این سخن از مقام معظم رهبری که فلسفه وجودی تمامی مسوولان خدمت به مردم است گفت: پذیرفتنی نیست که دستگاهی در زمینه ساخت مدرسه‌ عنوان کند زمین نداریم.

برگزاری یادواره شهدای دانش آموز و فرهنگی، فضاهای آموزشی بلااستفاده، رفع مبادی بی‌سوادی و بررسی طرح ایران مهارت از مهمترین دستور کارهای شورای آموزش و پرورش شهرستان بیرجند بود که معاون فرماندار بر برگزاری یادواره شهدای دانش آموز در وقت مقرر اعلام شده توسط وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد.

وی با بیان اینکه همکاری لازم با دهیاران برای تعیین تکلیف فضاهای آموزشی بلااستفاده در روستاها صورت گیرد افزود: با تحقق این مهم ضمن حفاظت از این فضاها اشتغال روستایی رونق خواهد گرفت.

برقی درباره رفع مبادی بی‌سوادی تاکید کرد: دستگاه‌ها برای شناسایی افراد بی‌سواد به بخش‌های آموزشی کمک کنند و در ارتباط با طرح ایران مهارت با توجه به اهمیت پژوهش به عنوان زیربنای هر اقدام طبق سند توجه خاصی به این موضوع شود.

تشکیل کارگروه فضای آموزشی شورای آموزش و پرورش شهرستان بیرجند از مهمترین مصوبات نشست امروز این شورا بود.

کمبود فضای آموزشی در بیرجند سبب شده است تا هر سال تعدادی از مدارس این شهر دوشیفت اداره شود.

افزایش جمعیت ساکن در بیرجند طی سال‌های گذشته مهمترین علت کمبود فضای آموزشی در مرکز استان عنوان می‌شود.