زاهدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: متاسفانه با مافیای سوخت در این استان روبرو هستیم اما تنها با کسی برخورد می‌شود که به صورت خرده و در راستای تامین معیشت، اقدام به جابجایی سوخت می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی روز دوشنبه در دیدار مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی زاهدان با وی اظهار داشت: در این زمینه در سخنرانی‌های مختلف و حتی به نیروی انتظامی اعلام کرده‌ام که هیچ مجوز شرعی برای تیراندازی به جابجا کنندگان سوخت وجود ندارد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان تاکید کرد: انسداد مرز خوب است اما در کنار این اقدام مسیرهای قانونی برای بازرگانی و تجارت مردم در نظر گرفته شود.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: برای مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی، نیازمند عزمی جدی و هماهنگی کلی هستیم تا این مشکل رفع شود.

حجت الاسلام والمسلمین محامی با تاکید بر نظارت در نحوه توزیع گاز مایع گفت: باید کنترل و نظارت لازم بر خودروهای حامل فرآورده‌های نفت و گاز انجام شود تا سهمیه حامل‌های انرژی به سمت مسیرهای قاچاق سوق پیدا نکند.

وی بیان کرد: نظارت بر نحوه توزیع گاز مایع یک اولویت است و باید کنترل و نظارت لازم بر خودروهای حامل فرآورده‌های نفتی که از سیستان و بلوچستان بارگیری می‌شوند انجام شود.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: عدم پاسخگویی به مشترکان گاز مایع از عمده گلایه‌مندی‌های مردم زاهدان است که باید قبل از توزیع ایستگاهی نیاز و مطالبات مشترکان پاسخ داده شود.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: در حوزه سوخت یکی دیگر از مواردی که باید در دستور کار متولیان قرار گیرد کنترل نازل‌های عرضه سوخت در کنار طرح‌هایی مثل کدینگ است.

روزانه ۷ تا ۱۵ میلیون لیتر موادسوختی قاچاق می‌شود

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان نیز گفت: آمار مطرح شده برای قاچاق فرآورده‌های نفتی از سیستان و بلوچستان روزانه بین ۷ تا ۱۵ میلیون لیتر است و متاسفانه این استان راهرویی برای قاچاق سوخت کشور شده و حتی از مرکز کشور به این استان موادسوختی انتقال می‌شود.

غلام‌محمد احمدی با اشاره به مشکلات توزیع گاز مایع در استان افزود: عدم سهمیه‌بندی گازمایع از مشکلات موجود در سیستان و بلوچستان است که اکنون توزیع گازمایع به صورت پله پله در حال مدیریت است.

وی اظهار داشت: متاسفانه در کنار قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان، قاچاق گازمایع نیز مشاهده می شود.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود در حوزه گازمایع و سوخت، اعضای کارگروهی در روزهای گذشته از تهران به زاهدان سفر کرده و موضوعات مرتبط با گازمایع و سایر فرآورده‌های نفتی را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی نیز در این زمینه بدست آمده است.
وی گفت: روزانه هفت میلیون لیتر فرآورده‌های مختلف نفتی از مبادی چابهار، بندرعباس، کرمان و تربت حیدریه به منطقه زاهدان (شمال سیستان و بلوچستان) وارد و توزیع می‌شود.
احمدی تصریح کرد: مصرف بنزین در ۹ ماه گذشته امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد افزایش داشته و در ۲ سال اخیر در مصرف بیشتر فرآورده‌های نفتی افزایش نشان می دهد.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان اظهار داشت: یکی از مشکلاتی موجود در سیستان و بلوچستان ارتزاق بخشی از مردم با فروش سوخت است که به یک کار و فرهنگ عادی تبدیل شده است.

احمدی اظهار داشت: هم‌اینک شلوغی صف‌های سوخت سیستان و بلوچستان به قاچاق مرتبط است.

شرکت پخش فرآورده های نفتی در استان سیستان و بلوچستان دارای ۲ منطقه شامل «زاهدان» و «چابهار» است که منطقه زاهدان شهرستان‌های زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز، زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب سوران را زیر پوشش دارد و سایر شهرستانهای جنوبی استان را منطقه چابهار پوشش می دهد.