اکرم توفیقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا اظهار داشت: سازمان جنگلها به عنوان متولی اراضی ملی - دولتی از ابتدای تصویب قانون ملی شدن، برنامه تثبیت مالکیت دولت بر عرصههای ملی را جزو برنامهها و اهداف خود داشته است.
وی ادامه داد: در سال ۹۳ که قانون جامع حدنگاری به تصویب رسید، سازمان جنگلها در اولین اقدام خود دستور عمل جامعی را برای کاداستر اراضی ملی (بیش از ۸۶ درصد کشور اراضی ملی است) و سامانه کاداستر را تدوین کرد.
توفیقی در ادامه اظهار داشت: تاکنون در بین سازمانها موضوع کاداستر متفاوت طرح شده بود و در بیان دیدگاه آمار و اقدامات به صورت موازی در حال انجام بود و به صورتی هماهنگی بین دستگاهی اندک بود.
وی اضافه کرد: اخیرا طی نشست مشترکی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان نقشهبرداری، نماینده سازمان بازرسی کل و سازمان امور اراضی به تصمیم و دستور العمل مشترکی رسیدیم تا هماهنگیهای بین دستگاهی انجام و اجرای کاداستر با سرعت بیشتری انجام شود.
مدیرکل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان جنگلها در ادامه عنوان کرد: سازمان جنگلها هرساله استان به استان در حال تهیه نقشههای کاداستر است و آمار و ارقام ما از سایر سازمانها با سرعت بیشتری تهیه میشود، سپس اطلاعات به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای ثبت ارسال میشود.
بودجه طرح کاداستر اراضی در سال ۹۹ بیش از ۲۰ میلیارد تومان
توفیقی با اشاره به اعتبارات طرح کاداستر اراضی گفت: تمامی اعتبارات سال ۹۸ برای طرح ممیزی و کاداستر اراضی ملی به مبلغ ۱۷ میلیارد تومان دریافت شد و برای سال ۹۹ بیش از ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده که مبلغ بودجه افزایش داشته است.
مدیرکل دفتر ممیزی و حد نگاری اراضی سازمان جنگلها اظهار داشت: طبق قانون باید طرح کاداستر تا پایان برنامه ششم توسعه (سال ۱۴۰۰) به اتمام برسد و با روند پیش رو نیز در این بازه زمانی طرح پایان مییابد.
وی یادآور شد: از سالی که قانون جامع حدنگاری تصویب شده است سازمان ثبت، وزارت نیرو، سازمان بنادر و وزارت جهاد کشاورزی نهایت همکاری و تعامل را داشتهاند.
کاداستر یا حدنگاری فهرست نقشهبرداری ثبتی دارای ارزش حقوقی است و براساس مرزبندی آن می توان سند مالکیت صادر کرد.