بوشهر- ایرنا- فعالان اقتصادی بخش خصوصی استان بوشهر در حوزه بندر و گمرک در نشست مشترک شورای اداری و اقتصاد مقاومتی این استان که دوشنبه شب با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد، خواستار چاره‌اندیشی مسئولان کشور برای خروج بنادر این استان از رکود و رونق دوباره گمرک‌های آن شدند.

رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر که به نمایندگی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی این استان در این نشست حضور داشت گفت: حال مردم این استان به دلیل رکود بیش از حد چرخه اقتصاد بویژه حوزه بندر و گمرک خوش نیست و بیم آن می‌رود که دایره آسیب‌های اجتماعی استان بوشهر روز به روز گسترده‌تر شود.

خورشید گزدرازی افزود: بندر بوشهر سابقه‌ای درخشان و دیرینه در تاریخ تجارت کشور داشته و تجارت دریایی با زندگی مردم عجین است طوریکه معاش غالب استان از این طریق به دست می‌آید.

وی بیان کرد: همچنین وجود منابع ارزشمند طبیعی ازجمله نفت و گاز اهمیت و ارزش این استان را چندین برابر می‌کند اما نبود عدالت نسبی و توسعه متوازن در مناطق مختلف کشور و به طور مشخص توزیع نامتوازن توسعه استان بوشهر از جنوب به شمال و محروم ماندن مرکز و شمال استان از توسعه صنعتی مطلوب، باعث ایجاد بحران‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی در این استان شده‌است.

گزدرازی ادامه داد: نبود اشتغال و بیکاری جوانان از معضلات جدّی اکنون استان بوشهر است و بطور قطع میزان بیکاری ۱۰.۵ درصدی زیبنده این استان نیست. 

وی گفت: با توجه به وجود زیر ساخت‌های مناسب در استان هرمزگان و منطقه آزاد اروند در استان خوزستان، بندر بوشهر جذابیت خاصی برای فعالان اقتصادی ندارد و سایه رکود در این بندر روز به روز گسترده‌تر شده‌است.

گزدرازی ادامه داد: در این ارتباط به منظور خارج کردن بندر بوشهر از انزوا و رکود مطلق انتظار داریم استثناهای معافیت ۲۰ درصدی سود بازرگانی لغو شود.

وی افزود: همچنین تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرک ‌ای کشور از جمله در بندر بوشهر که سرمایه قشر عظیمی از جوانان استان درگیر آن است دیگر درخواست‌های بخش خصوصی استان بوشهر است‌.

گزدرازی بیان کرد: در شرایط کنونی کشور و وجود تحریم‌های ظالمانه که اقتصاد را نشانه گرفته‌است با توجه به نیاز کشور به مایحتاج عمومی و همین طور مواد اولیه برای کارخانه‌ها و با توجه به همجواری استان با کشورهای حوزه خلیج فارس

تقاضا داریم ارز حاصل از صادرات بصورت تهاتر با کالاهای مورد نیاز و طبق فهرست اعلامی دولت با رعایت بهداشت و استاندارد و گرفتن حقوق و عوارض اما بدون ثبت سفارش به کشور باز گردد.

وی بیان کرد: در این صورت بازار داخلی و مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور، تامین شده و فعال اقتصادی هم دغدغه بازگشت ارز را ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر ادامه داد: از دیگر مواردی که باید بر آن تمرکز شود ایجاد کریدور شمال به جنوب از کشورهای CIS و اوراسیا به کشور قطر است که در این ارتباط بندر بوشهر می‌تواند به عنوان پل ارتباطی و هاب پورت شمال خلیج فارس در نظر گرفته شود.

وی گفت: یکی از جاذبه‌های گردشگری دریایی، کشتی‌های کروز است که با اقدامات ارزشمند مدیران استان بویژه استاندار امکان پهلو گرفتن کشتی گرندفری فراهم شد، اما به دلیل اختصاص ندادن سوخت یارانه‌ای به این کشتی امکان

بهره‌برداری از آن فراهم نیست و فرصت جابه جایی مسافر و ترانزیت کالا و صادرات در حال از دست رفتن است.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به ظرفیت و توانمندی استان در حوزه معادن نیاز است پایانه جامع مواد معدنی با همکاری شرکت ایمیدرو مورد توجه قرار گیرد.

گزدرازی بیان کرد: زیر ساخت‌های صادراتی در بندر دیر استان بوشهر باید هر چه سریعتر فراهم شود که این مهم با اعطای اختیار کامل به سازمان بنادر و دریانوردی ممکن می‌شود.

وی گفت: به منظور رقابت پذیر کردن بندر بوشهر و امکان پهلوگیری کشتی‌های بالای ۳۰ هزار تن، لایروبی با  عمق ۱۵ متر باید بصورت اساسی در دستور کار جدی قرار گیرد.

گزدرازی اظهارداشت: با توجه به رسوب‌گذاری شدید کانال بندر بوشهر انتظار است بودجه‌ای در ردیف بودجه سنوات آتی از طریق تصویب در مجلس شورای اسلامی برای لایروبی کاتل دسترسی بندر بوشهر تا عمق ۱۵ متر در نظر گرفته شود.

وی یادآور شد: همچنین از دولت می‌خواهیم با توجه خاص به شرایط حال و نیاز مبرم کشور به ارز، از محدودیت صادرات و عوارض بر صادرات با صدور بخشنامه‌های متعدد و خلق‌الساعه و همین‌طور برداشت‌های سلیقه‌ای از قوانین و بخشنامه‌ها پرهیز کند زیرا توجه نکردن به این مهم، نابودی صادرات و به تبع آن تشدید فشارهای اقتصادی را به دنبال دارد.

گزدرازی گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و نیاز فزاینده واحدهای صنعتی به مواد  اولیه نیاز است دستورهای لازم در زمینه  تامین بهینه سرمایه در گردش واحدهای یاد شده صادر شود.

وی تاکید کرد: صنعت بوشهر نیز به شدت بیمار است و این استان در زمره استان‌های کمتر توسعه یافته در زمینه صنعت تلقی می‌شود.

گزدرازی ادامه داد: برای برون رفت از این وضعیت پیشنهاد می‌شود با توجه به استقرار واحدهای پتروشیمی در استان بوشهر علاوه بر تهیه بسته‌های حمایتی و تشویقی، صنعتگران را برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دست پتروشیمی تشویق  و با ایجاد زنجیره تولید مصنوعات پلیمری، بوشهر را به قطب محصولات پلیمری، واسطه‌ای و فرآیند شده تبدیل کرد.

گزدرازی بیان کرد: همچنین انتظار داریم صنایع جانبی استان از جمله خرما، آبزیان و گوجه فرنگی مورد حمایت گسترده در سطح‌های کشوری و استانی قرار گیرد.

اسحاق جهانگیری صبح روز دوشنبه هفته جاری در راس هیاتی متشکل از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و معاون وزیر نیرو  به استان بوشهر سفر کرد.

همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهوری ۲۳ طرح عمرانی تولیدی با ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار افتتاح و بهره‌برداری شد.

افتتاح دهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و جشنواره گردشگری روستایی استان بوشهر، نخستین موزه موسیقی سنتی جنوب کشور و شرکت و سخنرانی در نشست مشترک شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان بوشهر از دیگر برنامه‌های سفر یکروزه معاون اول رئیس جمهوری به استان بوشهر بود.