قم- ایرنا- رییس سازمان توسعه تجارت کشور با بیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه صادرات کشور تخصیص داده شده‌، گفت: این اعتبار درقالب تسهیلات با نرخ ۱۴ و نیم درصد توسط چندین بانک عامل و صندوق توسعه صادرات از دی‌ماه ۹۸ تا شهریور سال آینده تخصیص و قابل پرداخت است.

حمید زادبوم روز سه‌شنبه درآیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده قم درسالن امام علی(ع) اتاق بازرگانی این استان ، افزود:‌ با وجود همه مشکلات و تنگناهای شدید اقتصادی آمار صادرات هشت ماه کشور ۲۷ میلیارد دلار و آمار واردات حدود ۲۸.۳ میلیارد دلار بوده‌ که این حجم از مبادلات اقتصادی درشرایط سخت تحریم شگفت آور است.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی با توجه به ظرفیت‌های متعددی که دارد، توان عبور از تحریم‌های شدید کنونی را دارد، ادامه داد: مبادلات تجاری ۵۰ میلیارد دلاری میان جمهوری اسلامی و کشورهای مختلف از ابتدای امسال تا آبانماه با وجود محدودیت‌های سخت اقتصادی تحمیلی به کشور برای بسیاری از کارشناسان اقتصادی دنیا شگفت انگیز می‌باشد.

زادبوم گفت: نقشی که رزمندگان درجنگ تحمیلی انجام داده‌اند، امروز تولیدکنندگان درجنگ تحمیلی اقتصادی دشمن درحال ایفا هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از صادرکنندگان کشور، موفق به بازگرداندن ارز ناشی از صادرات خود شده‌اند افزود: بازگشت ارز ناشی از صادرات بستر لازم برای تامین ارز مورد نیاز تامین کالاهای مورد نیاز کشور و رونق صادرات را فراهم می‌کند.

وی با تاکید برضرورت اهتمام تمام صادرکنندگان به بازگرداندن ارز ناشی از فعالیت اقتصادی خود ادامه داد: مکانیسم تحریم بر مبنای خروج ارز از کشور و جلوگیری از ورود مجدد آن به کشور کار می‌کند که باید برای از کار انداختن این مکانیسم، تمام صادرکنندگان همت لازم برای بازگشت ارز ناشی از صادرات را به خرج دهند.

رییس سازمان توسعه تجارت کشور ادامه داد: مدت تعهد ارزی برخی محصولات درکشور درحال اصلاح است به گونه‌ای که این تعهد ارزی برای صادرکنندگان فرش به ۱۲ ماه افزایش یافته و درتلاش هستیم تا برای محصولاتی که با مشکل بازگرداندن ارز مواجه هستند، تصمیم مناسب اتخاذ شود.

وی با اشاره به قانون جدید مالیات برارزش افزوده برای سال ۹۸ و۹۹ گفت: براساس این قانون، سازمان مالیاتی موظف است درقبال صادر کنندگانی که موفق شوند تا ۷۰ درصد از تعهد ارزی خود را انجام دهند، به سرعت ارزش افزوده را به صادرکنندگان بازگرداند و اگر این تعهد کمتر از ۷۰ درصد باشد ، به همان میزان تعهد انجام شده ، ارزش افزوده به آنان بازگردانده خواهد شد.

زادبوم با بیان اینکه از دی‌ماه امسال ، میزان تمام تعهدات ارزی صادرکنندگان درقالب سامانه‌ای به روز می‌شود، ادامه داد: تاکنون رقمی بالغ بر ۳ هزارو ۲۵۰ میلیارد ریال از ارزش افزوده به صادرکنندگانی که به تعهد ارزی خود عمل کرده‌اند، بازگردانده شده‌است.

وی بازگرداند آرامش در زمینه قوانین اقتصادی و صادراتی به کشور را از جمله اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و ادامه داد: این اولویت در سال‌جاری به طور جدی مورد تاکید قرار گرفته به گونه‌ای که در هیچ بخشنامه‌ای برای تعهد ارزی صادرکنندگان ابلاغ نشده و در حوزه قوانین سالی با ثبات را داشته‌ایم.

زادبوم ادامه داد: در شرایط کنونی، تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی از جمله اولویت های کشور در واردات است که در زمینه واردات کالاهای اساسی وضعیت کشور امسال از هر زمانی دیگری مناسب‌تر است.

وی گفت: برای سال ۹۹ کارگروهی در کشور برای تنظیم مواد غذایی مهم مورد نیاز تشکیل شده‌است که دراین کارگروه عوارض ۱۰ مواد غذایی مهم در ماه‌های مختلف متناسب با میزان مصرف کشور و نحوه تولید محصول در داخل در ماه‌های آینده تصمیم گیری می‌شود.

وی ، همسایگی جمهوری اسلامی با ۱۵ کشور را از جمله ظرفیت‌های مهم برای توسعه صادرات دانست و تاکید کرد: این کشورها در سال رقمی بالغ بر یک هزار و ۱۶۰ میلیارد دلار واردات دارند که بر افزایش سهم ایران در این بازارها مطالعات مختلفی درسطح کلان انجام شده‌است.

زادبوم ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، علاوه بر ۲۴ میلیارد دلار صادرات فعلی، ۱۰۰ میلیارد دلار ظرفیت برای افزایش صادرات در کشور وجود دارد که در صورت اینکه تولیدکنندگان محصولات خود را متناسب با نیاز این بازارها تولید کنند، به سادگی می‌توان سهم ایران در بازارهای همسایه را چند برابر کرد.

رییس سازمان توسعه تجارت کشور، افزود: برخلاف تصور که افغانستان و عراق به عنوان مهمترین ظرفیت‌های تجاری برای ایران دانسته می‌شود، مطالعات نشان می‌دهد که کشورهای پاکستان و ترکیه دارای مهمترین ظرفیت‌های صادراتی همسایه‌های پیرامونی کشور هستند.