بندرعباس- ایرنا- پلیس فتا استان هرمزگان متهمان به اخاذی یک میلیارد ریالی از یک زن و انتشار تصاویر خصوصی برای انتقام‌جویی به واسطه گروه واتساپی و مزاحمت‌های تلفنی را دستگیر کرد.

با مراجعه خانمی ۳۹ ساله از شهرستان بندرعباس و طرح شکایتی با موضوعات تهدید و اخاذی، انتشار تصاویر خصوصی، پرونده اولیه تشکیل و برای پیگیری در اختیار کارشناسان پلیس فتا استان قرار گرفت.

رییس پلیس فتا استان هرمزگان در این باره گفت: زن شاکی کارمند یک بانک است که طی آشنایی با مردی مطلقه هم‌چنین در جریان پیگیری وام وی،طرفین به یکدیگر گرایش عاطفی و  ازدواج صورت گرفته بود.

سرهنگ علی اصغر افتخاری روز سه‌شنبه در این باره بیان داشت: در جریان مسافرت داخلی و خارجی، عکس و فیلم‌های یاد شده به واسطه دوربین گوشی هوشمند ضبط شده  اما پس از مدتی مزاحمت‌هایی از طریق سیم کارت‌های مختلف و واتس آپ به هدف اخاذی از زن شروع می‌شود که بیانگر دسترسی عاملان مزاحمت به عکس و فیلم‌های خصوصی بوده که در آخر زن شاکی برای شکایت به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرد.

وی افزود: کارشناسان پلیس فتا استان هرمزگان برای شناسایی متهمین و جمع آوری ادله دیجیتال اقدام به ردگیری و تحلیل تمام ارتباطات مجازی و ابزارهای جرم کردند و سرانجام با مکاتبات قضایی و صدور مجوزهای جلب و توقیف با همکاری مامورین نسوان پلیس امنیت اخلاق استان در حالی‌که همسر مذکر یکی از متهمان اقدام به مانع‌تراشی و پرخاشگری‌های مکرر می‌کرد اما با تدابیر و هدایت اجرایی صحیح، عملیات جلب و بازجویی با موفقیت انجام و تجهیزات جرم به اداره بررسی ادله فنی انتقال داده شد و متهمان با مشاهده دلیل‌های به دست آمده به بزه انتسابی اقرار کردند.

به گفته افتخاری،مطابق اظهارات متهمان، یکی از آشنایان مرد از طریق اثرانگشت وی در زمان خواب موفق به گشودن قفل گوشی هوشمند وی می‌شود و اقدام به کپی‌برداری از عکس‌ها و کلیپ‌های گرفته شده می‌کند سپس برای همسر سابق ارسال می‌کند.

رییس پلیس فتا هرمزگان ادامه داد: همسر سابق نیز با بهره‌گیری از سیم کارت با هویت جعلی، اقدام به تشکیل گروه واتساپی با عضو نمودن ۹ نفر از نزدیکان شوهر سابق و  شاکیه کرده و سپس با همکاری دوست صمیمی و با سیم کارت شخص دیگری اقدام به تماس تلفنی و هم‌چنین چت واتساپی  با شاکیه برای پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان در قالب چک می‌کند اما موفق نمی‌شود برای همین اقدام به ارسال برخی از عکس‌ها و کلیپ‌ها به گروه واتساپی می کند.

وی اضافه کرد: سرانجام همسر سابق همراه با خواهرش به حراست بانک محل کار شاکیه مراجعه و اقدام به نشر اکاذیب و هتک حیثیت وی می‌کنند.

به گفته افتخاری، یکی از شایع‌ترین جرم‌های سایبری در کشور سرقت تصاویر و فیلم‌های خصوصی به هدف اخاذی و انتقامجویی با اهرم انتشار در شبکه‌های اجتماعی مجازی است که منجر به وقوع مشکلات و تبعات منفی برای خانواده‌ها می‌شود.

وی افزود: به صورت روزانه پرونده‌های قضایی بسیاری در پلیس فتا استان‌ها در این رابطه تشکیل و رسیدگی می‌شود که از جنبه پیشگیری کارشناسان پلیس فتا از طریق رسانه‌ها و نشست‌های آموزش همگانی به صورت مستمر اقدام به ارائه هشدارها و مطالب هوشیاری پیرامون سرقت داده‌ها به مخاطبین می‌کند که البته میزان اثرگذاری آن به توجه و عملکرد مخاطبان بستگی دارد.

این مقام انتظامی توصیه کرد: شهروندان به صورت مستمر برای مطالعه اخبار جرائم سایبری، مصونیت از شگردهای مجرمانه و گزارش جرائم سایبری به وب سایت ‎www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.