جلیل بالایی روز چهارشنبه در نشستی خبری که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: پر رنگ شدن نقش مردم برای مقابله با بلایای طبیعی و همه گیر شدن آموزش های پیشگیرانه یکی از نکات ضروری برای مبارزه با بحران ها است.
وی با بیان اینکه مردم به مرور اصول ایمنی را فرا گرفته اند، افزود: نمودار زلزله در سه دهه اخیر نشان می دهد که ما شاهد کم شدن میزان خسارت های مالی و جانی در زلزله ها هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه بیش از هفت هزار و ۸۰۰ پسلرزه بعد از زلزله آبان ۹۸ داشتیم، گفت: امروز مردم متوجه شده اند که مهمترین راه برای مقابله با زلزله مقام سازی و حفظ ایمنی سقف ها است.
بالایی عنوان کرد: پس از زلزله کرمانشاه و سیل بیش از ۴۱ هزار واحد مسکونی دوباره ساخته شد که با توجه به مقاوم سازی های انجام شده در زلزله های اخیر هیچ آسیبی ندیدند.
وی ادامه داد: در ۱۸ سال قبل از زلزله آبان ۹۶ ما حدود ۴۰ هزار واحد را مقاوم سازی کرده بودیم که پس از زلزله در فاصله ای اندک بیش از این میزان بازسازی شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به تصویب قانون مدیریت بحران در مجلس شورای اسلامی گفت: مسوولان باید به سمت پاسخگویی بیشتر در مدیریت بحران پیش بروند و رسانه ها نیز باید بدانند که چه موضوعی را پیگیری کنند.
بالایی افزود: براساس این قانون تمام دستگاه های اجرایی برای رویارویی با بحران مسوولیت های عمومی و اختصاصی دارند و همه دستگاه ها باید کار آموزش را انجام دهند و آمادگیهای لازم را ایجاد کنند.
وی عنوان کرد: براساس این قانون، مدیریت بحران از زیرمجموعه معاونت عمرانی استاندار خارج و مستقیما توسط استاندار اداره خواهد شد و دبیرخانه آن را اداره کل مدیریت بحران بر عهده خواهد داشت.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه به وقوع سیل امسال اشاره کرد و گفت: در سیل آبان ماه امسال حتی یک مورد تخریب منزل گزارش نشد اما از سیل به عنوان فرصت استفاده کردیم و بازسازی ۲ هزار و ۱۸۵ واحد را در دستور کار قرار دادیم که تاکنون یک هزار و ۵۰۷ واحد آن ها در مرحله اسکلت بندی هستند و ۵۸۱ مورد آنها نیز به بهره برداری رسیده اند.
بالایی با بیان اینکه یک هزار و ۶۷ واحد نیز به صورت کامل بازسازی شدند، افزود: برای بازسازی منازل پس از سیل ۱۳۷ میلیارد تومان تسهیلات و ۵۲ میلیارد کمک بلاعوض به سیل زدگان پرداخت شد.
وی با اشاره به خسارت سیل به بخش کشاوری گفت: دولت ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت این بخش اختصاص داد که تاکنون ۴۶ میلیارد تومام آن تخصیص پیدا کرده و ۲۲ هزار و ۱۶۷ نفر این کمک ها را دریافت کرده اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه توضیح داد: دولت ۴۰ میلیاد تومان برای اصلاح زیرساخت های کشاورزی به کرمانشاه اختصاص داد که این مبلغ در ۴۶ پروژه صرف خواهد شد.
بالایی در بخش دیگری از صحبت های خود به اجرای طرح زمستانی برای کاهش تصادفات جاده ای اشاه کرد و گفت: ۵۲۵ دستگاه خودرو امدادی و پلیس در جاده های استان برای طرح زمستانی مستقر شده اند.
وی با اشاره به اینکه ۵۷ تیم راهداری در جاده های کرمانشاه مستقر می شوند، گفت: به ازای هر ۶۰ کیلومتر یک تیم راهداری در جاده های کرمانشاه مستقر کرده ایم.
این مدیر اجرایی توضیح داد: در کشور هر ساعت ۲ نفر به دلیل حوادث رانندگی فوت می کنند که این آمار در استان کرمانشاه هر ۲۴ ساعت یک فوتی است.
بالایی ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده ۶۰ درصد تصادفات جاده ای به دلیل خطای راننده است از این رو با ترویج فرهنگ رانندگی میزان تصادفات کم می شود.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود ایمن سازی مدارس را یکی از اولویت ها دانست و گفت: در زلزله کرمانشاه ۷۸ مدرسه آسیب دیدند که با کمک خیرین ۱۵۶ مدرسه بازسازی و مرمت شدند.
بالایی با بیان اینکه میزان ساخت و ساز در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه ۹۶ درصد است، گفت: مردم تقاضای امهال مجدد وام ها را دارند که برای این امر نیاز به پیشنهاد دولت و تصویب مجلس است.
وی افزود: در این راستا با سران سه قوه صحبت کرده ایم و با تمام افراد مربوطه رایزنی لازم انجام داده ایم اما تاکنون موافقت قطعی با این موضوع نشده و اگر موافقتی انجام شود به طور قطع به مردم اعلام خواهیم کرد.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه تاکید کرد: زلزله زدگان به منظور جلوگیری از جریمه شدن از ۲۱ آبان ۹۸ اقساط خود را پرداخت کنند.
بالایی با اشاره به تاثیرات تورم و تحریم ها بر ساخت و ساز مناطق زلزله زده گفت: ۱۵۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در قالب تسهیلات تکمیلی ۱۲ میلیون تومانی در اختیار واحدهایی که تاکنون تکمیل نشده اند قرار می گیرد که تاکنون ۷۲ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه به دنبال ساخت خانه برای مستاجران هستیم اما تا امروز موفق نشده ایم، گفت: قطعه زمینی برای اختصاص به مستاجران در کنار شهر سرپلذهاب شناسایی شده که اداره کل راه و شهرسازی در حال تملک آن و اخذ مجوزهای میراث فرهنگی است.
مدیرکل مدیریت بحران افزود: اگر مشکل میراث فرهنگی و تملک زمین برطرف شود، زمین به مستاجران واگذار می شود و دولت نیز به آنها تسهیلات و کمک بلاعوض برای ساخت پرداخت خواهد کرد.
بالایی عنوان کرد: تاکنون ۱۰۰ نفر از مستاجران زلزله زده زمین های خود را برای ساخت و ساز معرفی کرده و تسهیلات و کمک بلاعوض دریافت کرده اند.
وی با اشاره به خسارت های وارد شده به زیرساخت های استان پس از زلزله گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده برای بازسازی زیرساخت ها پیشنهاد دادیم تا فضای شهری زیبا شود و حالت زلزله زدگی از بین برود.
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان برای بازسازی و بهسازی فضاهای شهری مناطق زلزلهزده استان در بودجه سال ۹۹ پیشنهاد دادهایم.