بر اساس دادههای سامانه پایش کیفی هوای کشور، روز چهارشنبه شاخص کیفی هوای آبادان ۱۷۰، اهواز ۱۶۷ و شادگان ۱۶۰ در شرایط ناسالم است.
همچنین شاخص کیفی هوای سوسنگرد ۱۵۴، ماهشهر ۱۵۸، شوشتر ۱۰۵ و هندیجان ۱۱۶ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
طبق این گزارش هوای مسجدسلیمان ۶۰، اندیمشک ۸۸، بندرامام ۷۳، حمیدیه، خرمشهر ۹۲، رامشیر ۶۰ و شوش ۹۲ در شرایط قابل قبول و امیدیه ۵۹، بهبهان ۵۷، دزفول ۸۲ و گتوند ۴۱ در شرایط پاک قرار دارند.
آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان از اوایل هفته جاری آغاز شده است. مدارس در تهران و تعداد دیگری از شهرهای کشور به دلیل افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر تعطیل شده، این مساله باعث اعتراض کاربران فضای مجازی به تعطیل نشدن مدارس در اهواز و شهرهای آلوده خوزستان شده است.
مدارس مقاطع سه گانه در حوزه شهری اهواز، کارون، شوش و سوسنگرد در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر روز سهشنبه هفته جاری تعطیل شده بود.
اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان روز سه شنبه درباره دلیل آلودگی هوا و تعطیلی مدارس چهار شهر استان در روز سه شنبه، گفته بود: وجود عوامل آلاینده در هوا، همچنین رطوبت بالا و حاکم شدن شرایط پایدار و پدیده وارونگی دما باعث تشدید آلایندهها در این روزها شده که تعطیلی مدارس در چهار شهر را به دنبال داشته است.
وی درباره اعلام نشدن تعطیلی در روزهای گذشته در حالی که میزان آلودگی اهواز بیش از تهران بود، نیز توضیح داد: نوع آلودگی هوای اهواز با تهران تفاوت دارد و در تهران به دلیل وجود آلایندههای سربی و گاز SO۲ (گاز دی اکسید گوگرد) این آلودگی خطرناکتر است.
بر اساس گزارش روابط عمومی محیط زیست شاخص کیفی هوای شهرهای استان در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۱۱ صبح روز سه شنبه آبادان ۱۷۰، اهواز ۱۶۱، ماهشهر ۱۵۸، هندیجان ۱۵۷ و سوسنگرد ۱۵۷ در شرایط ناسالم؛ شادگان ۱۳۲ و شوشتر ۱۲۱ در شرایط ناسالم برای گروه های حساس بود.
هواشناسی خوزستان وارونگی دما و افزایش آلاینده های صنعتی را از روز یکشنبه تا چهارشنبه پیش بینی کرده است.
«وارونگی دما» یا «اینورژن» زمانی رخ میدهد که لایهای از هوای گرم بالای هوای سرد مجاورت کره زمین قرار میگیرد.
AQI شاخصی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار می رود و نشان می دهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد. این شاخص بر اثراتی متمرکز است که ممکن است افراد چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها مواجه شوید.
بر اساس این شاخص، در شرایط هوای پاک (۰ تا ۵۰) کیفیت هوا خوب است و پیامدی بهداشتی ندارد. در شرایط هوای سالم (۵۱ تا ۱۰۰) کیفیت هوا قابل قبول است؛ اما برخی از مواد آلاینده ممکن است مشکلات مختصری برای شماری از افراد به طور غیرمعمول حساس به آلودگی هوا ایجاد کنند.
در شرایط هوای ناسالم برای گروههای حساس (۱۰۱-۱۵۰) افراد گروه حساس از جمله افراد مبتلا به بیماری های ریوی مانند آسم، افراد دارای بیماری قلبی، کودکان و سالمندان ممکن است دچار مشکل و ناراحتی تنفسی شوند.
در شرایط هوای ناسالم (۱۵۱-۲۰۰) همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علائم تنفسی شوند؛ افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند.
شرایط هوای بسیار ناسالم (۲۰۱-۳۰۰) هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است. با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر میافتد.
شرایط هوای خطرناک (۳۰۰- ۵۰۰) وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است. همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.