به گزارش دریافتی امروز پنجشنبه از سفارت ایران در ابیجان، در این دیدار مجیدی ضمن اشاره به روابط دیرینه دو کشور از تلاش برای گسترش و تقویت مناسبات اقتصادی بین دو کشور بعنوان مهمترین هدف ماموریت خود نام برد.
وی در ملاقات با دنکان در دفتر کار وی در ابیجان، همچنین بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت انتقال فناوری در بخش های گوناگون تاکید کرد.
معاون رئیس جمهور ساحل عاج نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار از فرآوری بومی محصولات کشاورزی بعنوان اولویت کشورش یاد کرد و خواستار حضور فعال سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایران در بخش های مختلف کشورش شد.
هفته گذشته در خبرها آمده بود که محصولات دانش بنیان ایرانی در حوزه تولیدات کود بیولوژیک موفق شد محصولات درخت کاکائو را در کشور آفریقایی ساحل عاج از یک بیماری مهلک به نام ویروس "شولن شوت" که از دو سال قبل در مزارع ساحل عاج و غنا فراگیر شده است، نجات دهد.
از آنجایی که ساحل عاج و غنا مجموعا بخش عمدهای از کاکائوی دنیا را تولید میکنند، این ویروس موجب شده بود تا دولت های آنها تعداد گسترده ای از درختان کاکائو را قطع و درختان جدیدی جای آن بکارند و همین امر موجب شده بود بازاز بین المللی کاکائو تحت تاثیر شدید این حادثه قرار گیرد.
از آنجایی که این کود بیولوژیک ساخت ایران موجب نجات این درختان شد، مورد توجه گسترده کشاورزان این دو کشور به ویژه در ساحل عاج قرار گرفت.
در همین حال برخی کاکائوکاران در ساحل عاج که از چند سال قبل از یک کود بیولوژیک ایرانی با نام "نیترو کارا" استفاده میکنند، میگویند: مزرعه آنها همچنان بارآور است و با استفاده از این کود دیگر مجبور نیستند درختان کاکائو را قطع کنند.
شرکتهای دانش بنیان بسیاری هستند که در شرایط تحریمی با تکیه بر دانش ایرانی و قیمتهای جذاب رقابتی توانسته اند، افقهای صادراتی جدیدی را به روی محصولات فناورانه ایرانی بگشایند.