تهران- ایرنا- قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: اصلاح‌طلبان نباید با ناامیدی و شلختگی با مسائل برخورد کنند و اصلاح‌طلبی را تنها راه ممکن از بن بست موجود می‌دانیم.  

الیاس حضرتی روز پنجشنبه در سومین کنگره سراسری حزب مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، افزود: در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم باید به راه طی شده در طول این ۴۰ سال نگاهی بیاندازیم.

قائم مقام حزب اعتماد ملی اضافه کرد: انتظار بر این بود در چهلمین سال انقلاب، بزرگان، شیوخ و مسئولان ما برای ارزیابی راه طی شده، تصمیم بگیرند که نتایج دستاوردها، چالش‌ها، مشکلات و نارسایی‌ها چه بوده است.

حضرتی بیان کرد: باید کمیته‌های تخصصی مستقل تشکیل و ارزیابی کنند که راه طی شده را درست پیموده‌ایم یا خیر؛ به عقب برگردند و نگاه کنند که راه را درست آمدیم یا اشکالات اساسی دارد.

وی با بیان اینکه باید برخی از رویکردهای اشتباه تغییر یابد، گفت: باید این شجاعت را داشته باشیم که بگوییم بخشی از رویکردها و نگرش ما از مردم سالاری،  حکم رانی و سیاست خارجی و غیره اشتباه بوده است.

حضرتی به حوادث آبان‌ماه اشاره کرد و گفت: ببنید در آبانماه چه شد؟ بنزین را بهانه قرار دهند و انباشتی از محرومیت‌ها، تحقیرها و به حساب نیاوردن مردم شد.

وی از عدم اثرگذاری احزاب در امور مملکتی و حکومتی انتقاد کرد و افزود: احزاب در کجای مملکت هستند؟ رویکرد و ساختار سیاسی ما درخصوص احزاب مناسب است؟ احزاب در دنیا ۲۰۰ سال است که به وجود آمده و آزموده شده‌اند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: ساختار اکثر کشورهای دنیا براساس احزاب است. احزاب نه به عنوان یک وصله و رابط، بلکه ساختار حاکمیت و حکومت را تشکیل می‌دهند.  احزاب به وجود آمده‌اند که حکومت را اداره کنند نه اینکه در انتخابات شرکت و کاندیدا دهند و فقط یک نماینده به مجلس بفرستند.

حضرتی یادآور شد: احزاب باید بتوانند اختیار و مسئولیت بپذیرند و راه‌حل ارائه دهند،  در افکار عمومی محاکمه شوند. الان چه کسی مسئولیت می‌پذیرد؟ امروز احزاب را کنار گذاشته‌اند و حکومت محفلی، باندی و جناحی درست کرده‌اند و هر جایی دو سه نفر با هم می‌نشینند و بعد باند تشکیل می‌دهند.

وی از نظارت استصوابی شورای نگهبان نیز انتقاد کرد و گفت:نظارت استصوابی به یک معضل و به چالش مفصل تبدیل شده است. نظارت استصوابی یعنی چه؟ آیا لازم است یا خیر؟  نظارت استصوابی که اکنون شورای نگهبان صورت می‌دهد به طرز شدیدتر و بی‌رحمانه‌تری در خود احزاب وجود دارد. ما به این چسبیده‌ایم که حتما باید ۱۲ نفر کلی پرونده را بررسی کنند.  احزاب از زمان دانش‌آموزی بر افراد نظارت دارند اما حالا آمده‌ایم همه چیز را به شورای نگهبان محول کردیم و احزاب را کشته‌ایم.  

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: نمایندگان  مجلس می‌دانند که ما می‌خواستیم درخصوص مدارس سما تصمیمی بگیریم اما شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص مصوبه داشت مجلس حق ورود به آن را پیدا نمی‌کرد.

وی به لوایح سی اف تی و پالرمو اشاره کرد و افزود: از پالرمو یکسال گذشته و وقتش تمام شده و هیچ کاری نشد سی اف تی، نیز یک ماه دیگر بیشتر وقت ندارد. من از دبیرکل مجمع فرهنگیان و شورای مرکزی این حزب و دیگر احزاب اصلاح‌طلب درخواست دارم این است که ضرورت تغییر در رویکردها را بررسی کنید.

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: باید بررسی شود که چگونه این تغییر رویکردها را بررسی و اعمال کنیم چرا که خارجی‌ها به وسیله رسانه‌های خود و برخی از عناصر داخلی نیز می‌خواهند با سکوت رادیوی چند جوان تند عقده‌ای را وارد مجلس کنند و ما شاهد بیتفاوت و منفعل ماجرا باشیم.

حضرتی نقش فرهنگیان در ایجاد شور و شعور سیاسی کادرسازی تنظیم برنامه مهم ارزیابی کرد و گفت: با نقاشی کردن کاری پیش نمی‌رود. باید رویکردهایی که تبدیل به سلایق بعضی جریانات که هیچ تناسبی با ماهیت انقلاب ندارند را اصلاح کنیم.