بغداد – ایرنا – در گیر و دار مشغله دولت در بغداد،‌ برای مهار و مدیریت اعتراضات مردمی، دو رویداد مهم توجه ها را به خود جلب کرده که یکی اعلام ظهور دوباره داعش و دیگری آشکار شدن تحرک نیروهای نظامی آمریکا در خیابان های برخی شهرهای عراق است.

در حالی که عراق هنوز از چالش اعتراضات اجتماعی و انتخاب نخست وزیر جدید خارج نشده است، رسانه های غربی اخیرا به طور گسترده ای از سربرآوردن داعش در مناطق سابق آزاد شده از وجود این گروه تروریستی در استان های غرب، شمال و شرق بغداد خبر داده اند.
برخی از این رسانه ها از ارقام بزرگی استفاده کرده و شمار  این عناصر در مناطق یاد شده را بین 5 تا 10 هزار داعشی تخمین زده اند.
دستگاه های امنیتی اقلیم کردستان عراق نیز همسو با گزارش رسانه های غربی، به نگرانی ها در خصوص بازگشت دوباره داعش دامن زده و هشدار داده اند که داعش صفوف خود را از نو سازماندهی کرده و با پند گرفتن از تجربه گذشته خود، قوی تر از قبل در صدد بازگشت به عراق بحران زده است.
برخی از مقام های امنیتی اقلیم کردستان عراق نیز گفتند که در مناطق جنوبی کرکوک معروف به ارتفاعات حمرین، گروه تروریستی داعش، آزادانه در حال تحرک است بدون اینکه هیچ نیروی امنیتی و نظامی با آنها مقابله کند.
این باور وجود دارد که بخشی از همسویی کردها با بزرگنمایی رسانه های غربی و امریکایی ها درباره بازگشت داعش به عراق برای توجیه احتمال دخالت نظامی خود در این مناطق با هدف تصرف مجدد چاه های نفت استان کرکوک باشد.
همزمان تحرکات نظامی امریکایی ها نیز در داخل عراق بیشتر شده و برای نخستین بار از زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011، دوباره این نیروها مقابل دیدگان عمومی در خیابان های بغداد و کرکوک اقدام به نقل و انتقال تجهیزات نظامی خود کردند.
یک یگان از نیروی نظامی متشکل از 15 تریلی حامل نفربرهای زرهی «هامفی» همراه با سلاح های مختلف شامگاه یکشنبه 24 آذر با عبور از خیابان های بغداد، وارد سفارتخانه آمریکا در منطقه امنیتی سبز پایتخت شد.
به دنبال آن نیز کاروان هایی از نظامیان آمریکایی در شهر کرکوک به حرکت درآمدند.
با وجود نگرانی ها از حضور دوباره نظامی آمریکایی در کرکوک سرشار از نفت که همچنان چشم جریان های سیاسی حاکم در اقلیم کردستان ،به بازگرداندن این منطقه به زیر سلطه خود، دوخته شده، در مقابل دولت عراق پیرامون این موضوع تاکنون سکوت کرده است.
در بغداد نیز حضور نظامی آمریکا همزمان با گزارش ها در خصوص کاهش کارکنان غیر ضروری سفارت آمریکا در پایتخت گزارش شد.
همزمان و همسو با این تحولات برخی مراکز پژوهشی عراق در خصوص آموزش های نظامی ویژه آمریکایی ها به تعدادی از عشایر اهل سنت در پایگاه «عین الاسد» خبر داده اند.
«هاشم الکندی» از تحلیلگران عراقی به خبرگزاری «المعلومه»  گفته است که آموزش تعدادی از عشایر اهل سنت در پایگاه عین الاسد در راستای آماده سازی آنان برای ایجاد گارد حفاظت از اقلیم سنی است که آمریکایی ها برای آن برنامه ریزی می کنند.
رییس مرکز پژوهش های راهبردی «الهدف» همچنین در اظهاراتی دیگر بیان کرد که آمریکا در نتیجه تهدیدها و فشار گروه های مقاومت اسلامی در عراق از تعداد جاسوسان خود در سفارتخانه اش در بغداد کاسته و در مقابل بر شمار نیروهای نظامی خود در سفارت و به ویژه در پایگاه عین الاسد افزوده است.
وی هدف از این رویکرد آمریکا را ایجاد هرج و مرج سازمان یافته با هدف تاثیر گذاری بر تصمیم های رهبران عراق و انتخاب نخست وزیری خارج از ساز و کارهای قانونی دانست.
با نزدیک شدن سومین ماه اعتراضات اجتماعی در استان های شیعه نشین جنوب و مرکز عراق به علاوه بغداد، تردیدها بیش از پیش نسبت به جریان های سازی های داخلی - منطقه ای و بین المللی نسبت به آینده عراق بیشتر شده است.
بزرگنمایی درباره بازگشت مجدد داعش و ظهور نظامی آمریکا در برخی خیابان های شهرهای عراق همگی در چارچوب جریان سازی تبلیغاتی برای اثرگذاری بر تصمیم رهبران سیاسی عراق و چرخش تحولات این کشور به نفع منافع آمریکا و همپیمانان منطقه اش قلمداد شده است.