«سرگئی لاوروف» روز پنجشنبه در مصاحبه با تاس با تاکید بر عزم مسکو برای دادن پاسخ مناسب به اقدامات غیردوستانه آمریکا اظهار داشت: در هر صورت معتقدیم که به تعویق انداختن حل مسائل مهم برای کشورهای ما (روسیه و آمریکا) و کل جهان را نادرست می دانیم.
وی گفت: پیشنهاد روسیه برای برقراری همکاریها با آمریکا در عرصه های مختلف روی میز قرار دارد و این شامل موضوع ثبات راهبردی هم می شود که روسیه و آمریکا به عنوان دو قدرت هسته ای بزرگ مسئولیت ویژه درقبال آن دارند.
اصرار روسیه برای تمدید استارت-۲
وزیر خارجه روسیه گفت: روسیه خواهان تمدید پیمان استارت-۲ بدون هر گونه پیش شرط و به تعویق انداختن آن است که دوره اعتبار آن در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ بسر می رسد.
وی افزود: پس از آنکه پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد از بین رفت استارت-۲ آخرین ابزار حقوقی برای محدودسازی توانمندی هسته ای و موشکی برای کشورهای ما شده است که شرایط قابل پیش بینی بودن در عرصه کنترل تسلیحات را فراهم می کند.
لاوروف خاطرنشان کرد که طرف آمریکایی بجای تمدید این پیمان از لزوم تنظیم قرارداد دیگر در عرصه کنترل تسلیحات سخن می گوید.
باراک اوباما رییس جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانههای هستهای دو کشور امضا کردند.
آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند، حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.
مدت پیمان استارت دو نیز سال ۲۰۲۱ به پایان می رسد و مقامات و دیپلماتهای روسی بارها در خصوص آینده آن و بیتمایلی آمریکا برای تمدید آن ابراز نگرانی کردهاند.
آمریکا ناکامی های خود در آمریکای لاتین را به روسیه نسبت می دهد
لاوروف در ادامه مصاحبه گفت که آمریکا تلاش می کند که ناکامی های خود در منطقه آمریکای لاتین را به نیروهای خصومت جوی خارجی ازجمله روسیه نسبت دهد.
وی افزود: علیه ما (روسیه) کارزار اطلاعاتی شدید به راه انداخته شده و از مکانیسم تحریم های مالی در این مورد استفاده می کنند.
لاوروف این را نیز گفت که امید برای پیشرفت در حل و فصل بحران در اوکراین در دوره حکومت ولادیمیر زلنسکی در این کشور باقی مانده است.