پرویز کوثری، پنجشنبه در آیین گرامیداشت چهلمین سالگرد تاسیس نهضت سوادآموزی در شیراز بیان کرد: شاخص سوادآموزی در استان فارس، از پیش از انقلاب نیز، هم در گروه ۶سال و بالاتر و هم درگروه ۴۹ سال، ۲ درصد از میانگین کشوری بیشتر بوده است.
وی افزود: استان فارس با گذشت چهل سال، همچنان این ۲ شاخص را حفظ کرده است؛ یعنی پس از انقلاب شرایطی ایجاد کرده که فاصله بیشتر از میانگین کشوری را همچنان محفوظ نگه دارد و شرایط خوبی هم در این زمینه ایجاد کرده که موجب شده جزو استانهای برتر کشور باشد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان سواد آموزی کشور بیان داشت: سوادآموزی برخلاف سایر فعالیتهای آموزشی رسمی، عرضه محوراست و این بدان معناست که تقاضا تقریبا به سبب اختیاری بودن سوادآموزی، کمتر است.
کوثری با بیان اینکه باید اقدامات و تمهیداتی برای تنویر افکار عمومی و تبیین اهمیت و ضرورت سواد آموزی ایجاد کرد، گفت: این تمهیدات از بیسوادان برای یادگیری دعوت میکند و پس از آن، موضوع آموزش رخ میدهد.
وی افزود: کسانی که به عنوان آموزشدهنده فعالیتهای سوادآموزی را انجام میدهند، باید تلاش دو چندان داشته باشند تا امکان حضور بیسوادان را فراهم کنند و بعد به آموزش بپردازند.
بیش از ۶هزار لازمالتعلیم در فارس شناسایی شده است
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس هم در این آیین بیان داشت: بیش از ۶ هزار لازمالتعلیم در این استان شناسایی شده است و درحال فراهم کردن تامین منابع برای جذب آنها هستیم.
علی عسکر نجفی، بیسوادی و کمسوادی را عامل اصلی آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: هر جا که مشکل و آسیب اجتماعی وجود دارد، بیسوادی بیشتر است و اکثر محکومان و زندانیان نیز کمسواد یا بیسواد هستند.
وی ادامه داد: سوادآموزی، دروازه توسعه و پیشرفت است و هرچه میزان بیسوادی در جامعه بیشتر باشد با اهداف توسعهای، فاصله بیشتری خواهیم داشت.
نجفی با اشاره به اینکه میانگین باسوادی استان فارس در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال، ۱.۱ درصد از میانگین کشوری بیشتر است، افزود: جذب ۳۲هزار بیسواد، برگزاری شورای پشتیبانی سوادآموزی در فارس و توسعه مراکز یادگیری محلی از جمله مواردی است که باعث شده این استان در قله سوادآموزی کشور قرار گیرد.
هفتم دیماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ است و این روز در تقویم رسمی کشور نیز ثبت شده است.