به گزارش ایرنا نادری در این مقاله که روز شنبه منتشر شد خاطر نشان کرده است رزمایش سه کشور فقط به اهتزاز دراوردن پرچم آنها نیست بلکه این سه کشور در دریای عمان و اقیانوس هند رزمایشی مانند یک کمربند امنیتی برگزار می کنند که هدفش تقویت نظم و تعادل منطقه ای است.
در این مطلب آمده است این رزمایش که اقدامی کم سابقه محسوب می شود توان و آمادگی نیروهای دریایی سه کشور را افزایش می دهد و با هدف مقابله با تهدیدهای تروریستی، تقویت امنیت منطقه ای، مقابله با راهزنی دریایی و حراست از تجارت بین المللی و امنیت انرژی برگزار می شود.
نادری که عضو گروه نویسندگان گریت بریتین انگلیس است در این تحلیل آورده است رزمایش سه کشور برای مقابله با توان دریایی آمریکا نیست اما در شرایطی انجام می شود که به چند نفتکش حمله شده است و به کشور به دنبال حفاظت از امنیت منطقه هستند.
او می گوید رزمایش در شرایطی انجام می شود که آمریکا می کوشد یک ائتلاف دریایی تشکیل دهد و این سه کشور حالا با این اقدام نشان داده اند که خود را برای این منطقه راهبردی، مسئول می دانند آنها یکجانبه گرایی آمریکا را برای برتری در منطقه برنمی تابند.
کارشناس تلویزیون دولتی چین با بین اینکه آمریکا در این منطقه حقوق ایران را نادیده گرفته و نقض کرده است و با کشورهای دیگر نیز در همین راستا همکاری می کند افزود: ایران طبق کنوانسیون آزادی کشتیرانی سال ۱۹۸۲ میلادی، می تواند با چین و روسیه رزمایش مشترک آماده سازی برگزار کند این رزمایش تبادل عادی سه کشور بر اساس حقوق بین المللی است.
وی تصریح کرد رزمایش برای مقابله با اقدامات تروریستی و تهدید آمیز اهمیت دارد و هر سه کشور نیز نگرانی هایی در این زمینه ها دارند این کشورها هرکدام راهبردهایی نیز دارند برای ایران مقابله با فشار حداکثری آمریکا بسیار مهم است، روسیه بر تلاش بر محور امنیت جمعی و اشتراکی تاکید می ورزد و برای چین نیازهای انرژی و تامین امن آن مهم است و آسیب پذیری منطقه برای این سه کشور قابل قبول نیست.
نادری در ادامه از رزمایش سه کشور به عنوان نیروی توازن بخش در برابر آمریکا یاد کرده و نوشته است محیط امن منطقه نباید به چالش کشیده شود پس از این دیگر کشورها هم می توانند با چین، روسیه و ایران در سال ۲۰۲۰ و یا سال های بعد از آن رزمایش های مشترک مشابه برگزار کنند.
رزمایش دریایی مشترک ایران، چین و روسیه از روز جمعه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شده و به مدت چهار روز ادامه دارد.
سخنگوی وزارت دفاع چین با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک دریایی این کشور با ایران و روسیه اظهار کرد نشان دادن حسن نیت و توانایی سه طرف در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده مشترک آغاز شده است.
«ووچیان» تعمیق مبادلات و همکاری بین نیروی دریایی سه کشور را از دیگر اهداف این رزمایش عنوان کرد و افزود: این رزمایش مشترک یک مبادله نظامی عادی میان سه کشور است که مطابق با قوانین و مقررات بین المللی انجام شده است و هیچ ارتباطی با اوضاع منطقه ندارد.
وی افزود: نیروی دریایی چین ناوشکن «شی نینگ» مجهز به موشک انداز هدایت شونده را به این تمرین مشترک اعزام کرده است.
سرتیپ پاسدار «ابوالفضل شکارچی» سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران نیز روز چهارشنبه در نشست خبری اعلام کرده بود این رزمایش در جهت تقویت و افزایش تجربه در امنیت تجارت بین المللی در این منطقه برگزار میشود.
وی تبادل تجربه امنیت در میان کشورهای ایران، روسیه و چین و مقابله با تروریسم و دزدی دریایی را از دیگر اهداف این رزمایش عنوان کرد و گفت: پیامدهای امنیتی این رزمایش برای کل کشورهای جهان خواهد بود و ثبات امنیتی را در پی خواهد داشت.
سردار شکارچی همچنین گفت: هدف دیگر این رزمایش کسب و تبادل تجربه در حوزه عملیات امداد و نجات برای حوادث دریایی است که از زمان شروع این رزمایش نیز انجام میشود.