مهدی اللهپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شدت آلودگی و غلظت گرد و غبار در این کانون ها کم و متوسط است، افزود: تنها کانون گرد و غبار باشدت متوسط در منطقه میاندشت شهرستان جاجرم است که بیش از پنج هزار هکتار وسعت دارد.
وی افزود: این کانون، بر بخش هایی از شهرستان های جاجرم و اسفراین تاثیر می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: شهرهای استان جز بجنورد، ایستگاه سنجش آلودگی هوا ندارند و شناسایی کانون های گرد و غبار در میاندشت، نتیجه مطالعاتی است که در سطح ملی و در ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور انجام شده است.
وی افزود: کانون های گرد و غبار با شدت کم نیز در منطقه میاندشت شهرستان جاجرم شناسایی شده که بیش از ۱۰ هزار هکتار وسعت دارند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: امسال سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای طرح های مقابله با گرد و غبار در منطقه میاندشت اختصاص یافته است که این رقم بسیار ناچیز است.
وی خاطرنشان کرد: تخریب عرصه های طبیعی، ضعف پوشش گیاهی و از بین رفتن مراتع، عامل ایجاد و توسعه کانون فرسایش بادی است.
الله پور گفت: اندازه ریزگردهای منطقه میاندشت در حد ۲.۵ میکرون قابل سنجش خواهد بود که البته تهدید ریزگردهای کوچک تر برای سلامت انسان، بسیار بیشتر از غبارهای درشت است زیرا ماندگاری و نفوذ این ذرات در سیستم تنفسی استان بیشتر است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: راه اندازی ایستگاه سنجش ذرات در جاجرم در دست پیگیری است و در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
هوای بجنورد، مرکز خراسان شمالی روزهای ابتدای دی ماه جاری، در برخی ساعات برای گروه های حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفت.