رسانه های پاکستان روز شنبه به نقل از گزارش سالانه اداره امور داخلی ایالت بلوچستان نوشتند: در طول سال ۲۰۱۹ میلادی تعداد ۱۹۰ حمله تروریستی مانند بمب گذاری، انفجار مین، عملیات انتحاری و ترور هدفمند به وقوع پیوست که در نتیجه آن ۱۴۵ نفر از جمله ۷۵ نفر از پرنسل امنیتی کشته شدند و ۵۲۸ تن دیگر نیز زخمی شدند.
براساس این گزارش،تعداد تلفات حملات فرقه گرایانه در طول سال دو برابر شد. طی ۹ فقره حمله ۳۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۱۵ نفر دیگر نیز زخمی شدند با این حال شمار قربانیان حملات فرقه گرایانه در مقایسه با سال ۲۰۱۳، ۸۷ درصد کاهش داشته است.
در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۲۳۱ تن که ۲۳۱ نفر آنان متعلق به جامعه شیعیان هزاره بودند در حملات مختلف فرقه ای کشته شدند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی آمار کشته شدگان در حملات تروریستی در بلوچستان پاکستان ۳۱۳ نفر ثبت شده بود در حالی که ۶۰۹ نفر نیز زخمی شده بودند.
حملاتی نظیر یورش مسلحانه به دفتر معاون فرماندهی پلیس ایالت بلوچستان، تیراندازی به ماموران نیرو دریایی، حمله انتحاری در کویته، حمله به هتلی در بندر گوادر، انفجار بمب در چمن و حمله به نیروهای امنیتی در سال ۲۰۱۹ در بلوچستان پاکستان رخ داد.
منابع خبری نوشتند: ایالت بلوچستان پاکستان بیش از دو دهه با تروریسم، خشونت های فرقه ای و قومی روبرو است. این وضعیت پس از کشته شدن «نواب اکبر بُگتی» رئیس قبیله بلوچ در این ایالت در سال ۲۰۰۶ به طرز چشمگیری تشدید شد.
وزیر امور داخلی بلوچستان پاکستان آنچه که وی استفاده از خاک افغانستان توسط عناصر تروریستی برای انجام عملیات های خرابکارانه در ایالت بلوچستان می خواند، را یکی از عمده عوامل گسترش ناآرامی ها در این ایالت دانست و گفت: به رغم تحرکات تروریستی، نیروهای امنیتی و قبایل محلی با کمک یکدیگر صلح را در بلوچستان برقرار کردند.
«ضیاء الله لنگو» اظهار داشت: برقراری پیوندهای هماهنگ میان غیرنظامیان و سازمان های مجری قانون و تدوین یک راهبردی مشترک برای مقابله با تروریسم باعث شد تا در طول سال گذشته شاهد کاهش حوادث و تلفات تروریستی باشیم.
مرکز ملی مبارزه با تروریسم پاکستان پیشتر، شهر اسلامآباد پایتخت این کشور را امن ترین و ایالت بلوچستان را پرمخاطره ترین مناطق پاکستان از لحاظ رخدادهای تروریستی در سال ۲۰۱۸ میلادی اعلام کرده بود.
ایالت بلوچستان در جنوب غرب پاکستان سال ها از خشونت و تروریسم رنج می برد. طی ماه های اخیر، این استان با تعدادی از چالش های امنیتی مواجه بوده است و پرسنل امنیتی در این ایالت اغلب در انفجارهای جاده ای و حملات انتحاری هدف قرار گرفته اند.
فرمانده پلیس این ایالت اواسط اردیبهشت ماه امسال اعلام کرد: ۹۱۱ نفر از نیروهای پلیس در حمله های تروریستی طی ۱۰ سال گذشته در ایالت بلوچستان جان خود را از دست دادند.