براساس اعلام روز شنبه، روابط عمومی جشنواره شعر فجر در متن این حکم آمده است: با عنایت به تجارب ارزنده در زمینه شعر و ادبیات فارسی، به موجب این حکم به عنوان «دبیر بخش ویژه چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر» منصوب میشوید.
امید است با توجه به توفیق علمی و اجرایی پایگاه نقد شعر در زمینه جذب و ارتقاء سطح دانش شعری جوانان، وظایق مندرج در آییننامه چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر را مطمح نظر قرار داده و اسباب بالندگی قریحه شاعران جوان را فراهم سازید.
چندی پیش دبیرخانه چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، فراخوان بخش ویژه برای شاعران زیر ۲۵ سال را منتشر کرد.
غلامرضا طریقی در این باره گفت: امسال در بخش ویژه، پذیرای آثار شاعران جوانِ کمتر از ۲۵ سال هستیم.
وی افزود: در این بخش، همه شاعرانی که به زبان فارسی شعر میسرایند و متولد سال ۱۳۷۳ خورشیدی به بعد هستند فرصت دارند با ارائه آثارشان در این رویداد بینالمللی شرکت کنند.
طریقی درباره مهلت ارسال آثار به دبیرخانه چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر گفت: شاعران جوان تا ۱۵ دی ۱۳۹۸ فرصت دارند اشعار خود را در دو موضوع «آزاد» و «برخوانِ فارسی» به دبیرخانه این رویداد ادبی ارسال کنند.
وی با اشاره به این که دبیرخانه جشنواره شعر فجر پذیرای آثار شاعران جوان، در دو بخش موضوعی است، ادامه داد: علاوه بر موضوع آزاد که شاعران جوان میتوانند با ارسال پنج اثر در آن به رقابت بپردازند، موضوع «برخوانِ فارسی» را با هدف پاسداشت زبان فارسی در این رویداد قرار دادهایم. بنابراین شاعران جوان میتوانند با ارسال یک اثر در این موضوع نیز فرصت رقابت با دیگر شاعران را برای خود مهیا کنند.
سردبیر پایگاه نقد شعر و دبیر بخش ویژه چهاردهمین جشنواره شعر فجر در ادامه افزود: شرکت در هر دو موضوع بلامانع است؛ ولی شاعران جوان توجه داشته باشند که پنج شعر هر شاعر در موضوع آزاد باید منحصراً در یکی از دو قالب کلاسیک یا قالبهای نوِ شعر فارسی باشد، اما در موضوع «برخوانِ فارسی» محدودیت قالب وجود ندارد.
طریقی در پایان گفت: بر اساس تصمیم دبیرخانه جشنواره شعر فجر، تنها مسیر ارسال آثار، سامانه javan.adabiatirani.com است. بنابراین آثاری که از هر مسیر دیگر ارسال شود داوری نخواهند شد.
پیش از این طی احکامی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید بیابانکی به عنوان دبیر علمی و مهدی قزلی به عنوان دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر منصوب شدند.
شعر فجر چهاردهم در یک نگاه
جشنواره بینالمللی شعر فجر با آرمان بالندگی گونههای شعر امروز از سال ۱۳۸۵ هر ساله میزبان کاروان شعر پارسی بوده است و چهاردهمین دوره این جشنواره نیز در سال ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
در این دوره آثاری که در سال ۱۳۹۷ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروه های شعر بزرگسال ،شعر کودک و نوجوان ،درباره شعر ارزیابی می شوند.
برگزیدگان جشنواره، زمستان امسال در آیین اختتامیه معرفی خواهند شد و به برگزیدگان، علاوه بر جایزه نقدی، لوح یادبود و نشان جشنواره بینالمللی شعر فجر اهدا خواهد شد.
کتابهایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین بار در سال ۱۳۹۷ در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از سه گروه ادبی بالا قرار بگیرند می توانند در جشنواره شرکت کنند.
پوستر چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اول دی ماه جاری توسط محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.