رسانه های غربی گزارش دادند که سباستین پینرا روز گذشته(جمعه) در مصاحبه با شبکه سی ان ان تصریح کرد که بیشتر ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی در مورد سوءرفتار پلیس با تظاهرکنندگان مربوط به "فیک نیوز" بوده و ناآرامی های شیلی توسط دولت های خارجی ایجاد شده است.
این اظهارنظر پینرا موج جدیدی از خشم معترضان را به وجود آورده است.
رئیسجمهوری شیلی خاطر نشان کرد که کمپینی از اخبار جعلی گسترده با محوریت انتشار ویدئوهایی در فیس بوک، اینستاگرام و توییتر وجود داشته که از بیرون هدایت شده است.
وی افزود: شکی در مشارکت دولتها و نهادهای خارجی درناآرامی های اخیر شیلی وجود ندارد.
پینرا در حالی این اظهارنظر را مطرح کرده که سازمان ملل نیز اخیرا طی گزارشی نیروهای پلیس شیلی را به سوءرفتار با تظاهرکنندگان متهم کرده بود. ناآرامیهای اخیر شیلی تاکنون بیش از ۲۶ کشته و هزاران مجروح برجاگذاشته و محبوبیت رئیس جمهوری شیلی نیز به پایین ترین میزان(۱۰ درصد) از زمان حضورش دراین سمت رسیده است.
این موضع گیری پینرا واکنش های گسترده ای را در میان سیاسیون این کشور به دنبال داشته است. مانول خوزه اوساندو یک سناتور از حزب راست میانه این کشور در این زمینه گفت: کافی است. شیلی در شرایط حساسی و سرنوشت سازی به سر می برد این موضع گیری ها نه تنها کمکی به شرایط نمی کند بلکه اختلاف برانگیز است.
ناآرامیهای اخیر شیلی از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و بتدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بوده است. معترضان به دستمزدهای پایین، هزینههای بالای بخش آموزش و بهداشت و شکاف عمیق بین فقیر و غنی در کشوری اعتراض دارند که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه چند خانواده قدیمی و نخبه است. این بدترین بحران سیاسی شیلی در سه دهه اخیر بوده است.
رئیس جمهوری شیلی پیش از این خواستار بخشش عمومی نسبت به اشتباههای رخ داده در شیوه مدیریت اعتراضهای اخیر این کشور شده بود.