محمد حسین امید امروز شنبه در نشست خبری فراخوان مدرسان در دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: طبق نیازسنجی سال ۹۸ که از همه استانهای کشور و مراکز علمی و کاربردی صورت گرفته، از ساعت ۱۴ هشتم دی ماه، سامانه ثبت نام فعال میشود و به مدت ۲ هفته از همه متقاضیان که دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالاتر هستند ثبت نام میکند.
وی با تاکید بر اینکه مدارک معادل و یا مجازی برای ثبت نام قابل قبول نیست، گفت: افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالاتر با معدل حداقل ۱۶ و سن حداقل ۲۸ سال تا حداکثر ۷۰ سال هستند، اجازه ثبت نام را دارند.
رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی در تشریح نحوه ثبت نام گفت: پس از انتخاب شهر توسط فرد متقاضی، سامانه پالایش و امتیازدهی اولیه را انجام میدهد و سوابق تحصیلی و پژوهشی، تولیدات علمی، چاپ کتاب، مقاله، سوابق تجربی، آموزشهای مهارتی و ... را درنظر گرفته و امتیاز میدهد.
وی ادامه داد: بر اساس آن اگر فرد متقاضی حداقل ۲۰ امتیاز لازم را کسب کند، سامانه اجازه ورود به مرحله بعدی را به او میدهد تا سایر اطلاعات را بارگذاری کند. البته سامانه به گونهای طراحی شده که ۳ برابر ظرفیت پذیرش را انجام میدهد.
رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی در خصوص شهرهایی مانند تهران که متقاضی بیش از ظرفیت دارد، گفت: در تهران حدود یک هزار و ۱۱۲ نفر نیاز به مدرس در دانشگاههای جامع علمی و کاربردی دارد. ولی ممکن است به مانند دوره قبل این عدد به تعداد ۱۰ هزار نفر برسد. برهمین اساس سامانه مدارک بارگذاری شده را کنترل کرده و بالاترین امتیازها به ۳ هزار و ۳۳۶ متقاضی یعنی ۳ برابر ظرفیت میدهد.
امید ادامه داد: ۳ و هزار و ۳۳۶ متقاضی انتخاب شده توسط سامانه به مصاحبه دعوت میشوند و پس از ارزیابی عمومی و تخصصی آنها یک برابر ظرفیت برای هر استان اعلام میشود. البته کمترین تعداد نیاز به مدرس برای استان خراسان شمالی و تعداد ۶۲ نفر و بیشترین نیاز به مدرس برای استان تهران با تعداد هزار و ۱۱۲ نفر است.
وی با تاکید بر اینکه پس از تایید این افراد در هیات جذب برای آنها ID تدریس صادر می شود، افزود: البته قبل از صدور کد و آی دی آموزشی، این تعداد باید دورههای مدرسی را طی کنند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی درباره اینکه آیا پذیرش در سامانه و طی مراحل مختلف به استخدام افراد ختم میشود یا خیر؟ اظهار داشت: در دانشگاه جامع علمی و کاربردی جذب و استخدام نداریم. بلکه این سامانه برای مدرسانی است که تمایل دارند در دانشکده زیر مجموعه دانشگاه جامع علمی و کاربردی به صورت حق التدرسی، تدریس کنند تا برای آنها کد تدریس صادر شود. اما جذب دانشکده ها شدند به نیاز مراکز مربوطه و پیگیری های خود متقاضی بستگی دارد.
امید افزود: از ابتدای سال تحصیلی ۹۸ مرکز علمی و کاربردی فقط از مدرسانی که دارای کد تدریس هستند می توانند جذب کنند. در غیر این صورت استفاده از مدرس فاقد کد تدریس تخلف محسوب شده و حتی ممکن است از دامه همکاری آن مرکز جلوگیری شود.
وی ادامه داد: اساتید هر دانشگاهی در کشور نیاز به شرکت در این فراخوان ندارند، بلکه فقط با حکم کارگزینی خود میتوانند در دانشگاههای جامع علمی و کاربردی تدریس کنند.
رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی با اشاره به اینکه در هر سال این فراخوان جذب انجام می شود، افزود: شروع فراخوان جذب برای نخستین بار درسال ۹۵ بود که به دلیل استقبال ۴۵ هزار نفری، کار پالایش آنها طولانی شد تا در سال ۹۶ فراخوان ارائه نشود. اما درسال ۹۷ دومین فراخوان انجام شد و فراخوان سوم نیز در حال انجام است. فراخوان بعدی نیز در شهریروماه ۹۹ برگزار می شود.
وی در خصوص مدرسانی که پیش از این در دانشگاه جامع تدریس میکردند و مراحل جذب را طی نکرده بودند هم، اظهارداشت: این افراد در طرحی به عنوان طرح ساماندهی مدرسان دوباره ارزیابی شدند که برخی از آنها دعوت به مصاحبه شده ولی مراجعه نکردند. برخی نیز مراجعه کرده ولی در مصاحبه قبول نشدند اما دسته سوم دعوت و پذیرفته شدند تا کد تدریس به آنها تعلق بگیرد. اما گروه های اول و دوم میتوانند دوباره در این سامانه ثبتنام کرده و با توجه به اینکه بار علمی خود را بالا بردند، کد تدریس بگیرند.
امید خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، مدرسان انتخاب شده امکان تدریس از مهرماه سال ۹۹ را خواهند داشت تا بررسی مدارک و جذب آنها حدود ۳۲ هفته به طول بیانجامد.