سیدحسن قاضی عسگر شنبه شب در حاشیه کارگروه آرد و نان استان اصفهان در استانداری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: شاخصهای سهمیهبندی کارخانههای آرد این منطقه مصوب شد و مشخص شد که برچه اساسی این کارخانهها سهمیه دریافت کنند.
وی ادامه داد: مقرر شد بر ورود و خروج آرد استان ممنوعیتی وجود نداشتهباشد و نانوایان بتوانند آرد با کیفیت مورد نیاز خود را از هر مبادی تهیه کرده و نیز آرد استان اصفهان در صورت نیاز به هر استانی ارسال شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان بیان کرد: ۱۸ کارخانه تولید آرد در استان اصفهان وجود دارد که سهمیه هریک از آنها براساس شاخصههای مصوبی در کارگروه آرد و نان استان به آنها تخصیص داده میشود.
وی همچنین تاکیدکرد: واحدهای نانوایی سنگکپز به لحاظ میزان استاندارد سبوس آردها باید از آردهای هفت تا ۱۰ درصد برای پخت این نوع نان استفاده کنند.
قاضی عسگر با اشاره به اینکه ظرفیت آرد تولیدی استان بیش از میزان مورد نیاز در استان است اظهارداشت: ما به دنبال واردات گندم به استان، تهیه آرد و به دنبال آن صادرات آرد از استان به سایر کشورها هستیم تا از حدنصاب ظرفیت کارخانهها تولید آرد اصفهان بهره ببریم.
وی افزود: آرد مورد نیاز واحدهای صنفی استان اصفهان از جمله نانوایان و نانفانتزیفروشان به صورت یارانهای، نیمه یارانهای و آزاد تامین میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان عنوان کرد: گندم ۶۶۵ تومانی با آرد یارانهای ۸۰۰ تا ۸۴۰ تومان، گندم ۹۰۰ تومانی با آرد نیمه یارانهای ۱۲۵۰ تومانی و گندم ۱۸۵۰ تومانی با آرد آزادپز ۲۴۵۰ تومانی ارائه میشود که آرد یارانهای و نیمه یارانهای توسط دولت تامین میشود.
وی همچنین گفت: ۲۰۰ کارگاه صنفی مربوط به آرد و نان از جمله نان فانتزیفروشان در استان وجود دارد که آرد مورد نیاز خود را به صورت نیمهیارانهای و حدود پنج واحد نیز به صورت آزاد دریافت میکنند.
پنج هزار واحد نانوایی در استان اصفهان فعالیت دارند.
استاندارد وجود نانوایی، فعالیت یک نانوایی به ازای هر یکهزار و ۵۰۰ نفر است اما این میزان در استان اصفهان بیش از این استاندارد یعنی وجود یک نانوایی به ازای هر یکهزار نفر در استان میباشد.