‌کرمانشاه- ایرنا- شهرداری کرمانشاه درحالی که با کمبود بودجه برای تامین مخارج خود روبه رو است، می‌خواهد به جای بخش خصوصی پروژه تله کابین کرمانشاه را اجرایی کند.

از حدود ۱۶ سال پیش بحث احداث پروژه تله کابین کرمانشاه مطرح شده و حتی اقدام هایی نیز در این زمینه انجام شد اما از آن زمان تاکنون این پروژه به برپایی چند تیرک آهنی بر فراز کوه طاقبستان خلاصه شده است.
در سال های گذشته بحث تله کابین کرمانشاه توسط مدیران استان بارها به سرمایه گذاران متعددی معرفی شد و تعدادی از آن ها همچون بنیاد مستضعفان اقدامات مقدماتی برای اجرای پروژه را نیز انجام دادند اما در نهایت این پروژه بازهم بی نتیجه ماند.
تابستان امسال بار دیگر یک سرمایه گذار به نام موسسه اعتباری ملل برای اجرای پروژه تله کابین کرمانشاه اعلام آمادگی‌ کرد اما شهرداری کرمانشاه این موضوع را نپذیرفت و اعلام کرد که قصد دارد این پروژه را با اعتبارات خود اجرایی کند.
یکی از شروط شهرداری برای واگذاری پروژه به این سرمایه گذار شراکت در این پروژه بود و موسسه اعتباری ملل نیز تمایلی برای همکاری با شهرداری نداشت به همین دلیل شهرداری تصمیم گرفت که پروژه را به تنهایی اجرا کند.
اعتبارات شهرداری کافی نیست
استاندار کرمانشاه شنبه شب در نشست کارگروه اقتصاد مقاومتی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: مردم کرمانشاه سالیان طولانی است که در انتظار راه اندازی تله کابین هستند به همین دلیل تعلل دوباره در راه ساخت پروژه به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه تلکه کابین کرمانشاه به ۵۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، گفت: شهرداری منابع مالی لازم برای اجرای این پروژه را ندارد از این رو پس از شروع پروژه بازهم تعطیل خواهد شد.
وی اعلام کرد: دولت نمی تواند برای تله کابین بودجه ای اختصاص دهد اما در صورت لزوم می تواند برای دریافت تسهیلات به شهرداری کمک کند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه توجیه اقتصادی دارد، گفت: این پروژه با توجه به پتانسیل های کرمانشاه می تواند منجر به رونق اقتصادی این شهر شود.
شهرداری میدان به سرمایه گذاران نمی دهد
از سوی دیگر اجرای پروژه تله کابین کرمانشاه با توجه به نزدیکی به آثار تاریخی طاقبستان با اما و اگرهای بسیاری برای مجوزهای میراث فرهنگی روبه رو است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این نشست، در این باره گفت: مجوزهای میراث فرهنگی به منظور احداث تله کابین در طاقبستان با دشواری های بسیاری اخذ شده است و در صورتی که زمان برای احداث آن از دست رود این امکان وجود دارد که دیگر نتوانیم این مجوزها را تکرار کنیم.
امید قادری افزود: هشت سرمایه گذار مختلف برای اجرای پروژه تله کابین اعلام آمادگی کرده اند اما تمایلی به همکاری با شهرداری ندارند؛ شهرداری نه خود برای تله کابین‌کاری می کند و نه اجازه می دهد سرمایه گذاران وارد میدان شوند.
وی با بیان اینکه تله کابین منجر به جذب گردشگر می شود، گفت: با توجه به اینکه میزان رویداد جهانی گردشگری کرمانشاه ۲۰۲۰ هستیم نباید در راه جذب گردشگر و فراهم کردن زیر ساخت ها فرصت سوزی کنیم.
احتمال گرفتن تله کابین از شهرداری
استاندار کرمانشاه ماه گذشته در نشست کارگروه توسعه سرمایه گذاری استان از احتمال گرفتن پروژه از شهرداری سخن به میان آورده بود.
بازوند افزود: اگر شهرداری تاکنون کاری در زمینه ساخت تله کابین انجام نداده موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت رکود، پروژه را از شهرداری بگیریم. گویا شهرداری قصد به شوخی گرفتن پروژه را دارد.
استاندار کرمانشاه اقدام شهرداری کرمانشاه برای جلوگیری از ورود بخش خصوصی به پروژه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: باید از مدیران شهرداری پرسید که چرا با سرمایه گذاران رقابت می کنند؟
وی افزود: سرمایه گذارانی که تاکنون برای اجرای تله کابین کرمانشاه اعلام آمادگی کرده اند تمایلی به مشارکت با شهرداری ندارند؛ آنها می خواهند حق و حقوق شهرداری را بپردازند و در ازای آن با شهرداری شریک نشوند.
تله کابین در پیج و خم اداری
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری شهرداری کرمانشاه چندی پیش علت تاخیر در اجرای پروژه را گرفتاری آن در پیچ و خم اداری عنوان کرده بود.
وحید شامبیاتی عنوان ‌کرد: نقشه های مربوط به این پروژه تهیه شده و در حال طی کردن کارهای اداری است‌.
وی با بیان اینکه کمی از خاک برداری ها توسط شهرداری انجام شده است، وعده داد که به زودی روند ساخت تله کابین با سرعت دنبال شود.
کرمانشاه از جمله استان های گردشگرپذیر کشور است و قابلیت ها و ظرفیت های بسیاری در این حوزه در اختیار دارد که می توان با برنامه ریزی صحیح در راستای استفاده هرچه بهتر از این ظرفیت ها و رونق و توسعه گردشگری و اشتغالزایی استان اقدام کرد.
احداث پروژه تله کابین نیز از جمله مواردی است که می تواند در رونق گردشگری کرمانشاه حائز اهمیت باشد، لذا نیاز است که پروژه هرچه سریعتر تعیین تکلیف شده و شاهد تکمیل آن در آینده ای نزدیک باشیم.
شهر کرمانشاه حدود یک میلیون نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جا داده است.