تهران - ایرنا - رئیس کنفدراسیون عمومی کار فرانسه رئیس جمهوری این کشور را متهم به وخیم‌تر کردن روند اعتراض مردم علیه اصلاحات نظام بازنشستگی کرد و گفت: امانوئل مکرون با آتش بازی می‌کند. تحریک نارضایتی‌ها خطرناک است.

«فیلیپ مارتینز» روز یکشنبه در گفت و گو با روزنامه «ژورنال دو دیمانش» فرانسه، بار دیگر بر عزم اعتصاب‌کنندگان برای دستیابی به عقب نشینی دولت از برنامه‌ای که او آن را «تک‌روی» می‌خواند، تاکید کرد.

او در بیست و پنجمین روز از جنبشی که از جنبش مشابه در سال ۱۹۹۵ هم طولانی تر شده است، مکرون را متهم به ایجاد بی‌نظمی‌های بسیار در ارتباط با مسائل جاری در فرانسه کرد و گفت: در اصل ما همچنان اعتصاب‌هایی برای ماه ژانویه سال آینده هم پیش بینی کرده ایم و می خواهیم اولتیماتوم‌ها را به روزهای جشن نوئل متصل کنیم.

مارتینز می گوید که مکرون می‌خواهد مرد دنیای جدید باشد و از "مارگارت تاچر" تقلید  می‌کند.

او افزود: یک خشم واقعی از سوی مردم در فرانسه در جریان است. 24 روز بدون این که به مطالبات مردم پاسخ قانع کننده داده شود، گذشته است. شرایط دشوار است. این مبارزات و اعتراض های مردی بازتاب دو سال و نیم رنج و مشقت است. دولت هر کاری برای بی‌اعتبار کردن اعتصاب‌کنندگان انجام می‌دهد.

به گفته او، اکثر فرانسوی‌ها از اشتباهی که مکرون مرتکب شده خوشحال نیستند.

با پیوستن کارکنان برخی شرکت‌های هواپیمایی به جمع اعتصاب‌کنندگان، آن هم در روزهای تعطیلات پایان سال که پایانه هوایی و زمینی پُر از مسافر است، به نظر می‌رسد اعتراض‌ها و اعتصاب‌های جاری در فرانسه وارد مرحله تازه‌ای شده است.اعتصاب ها علیه اصلاحات بازنشستگی امروز به بیست و پنجمین روز خود رسیده است.

روزنامه فرانسوی لوپاریزین چاپ پاریس روز شنبه(۷ دی) در گزارشی با یادآوری گسترش اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها به ویژه به اصلاح نظام بازنشستگی، مکرون را رئیس جمهوری منزوی توصیف کرد.

این روزنامه فرانسوی نوشت: به نظر می‌رسد رئیس جمهوری جوان فرانسه بیش از پیش منزوی شده است. اطرافیانش این احساس را دارند که او دیگر هرگز به سخنان و نصایح دیگران گوش نمی‌کند و همواره تلاش دارد حرف‌های خود را به کرسی بنشاند.

ادوارد فیلیپ نخست‌وزیر فرانسه چهارشنبه ۲۰ آذر، طرح اصلاح نظام بازنشستگی در این کشور شامل ۴۲ برنامه مجزا را رونمایی و اعلام کرد اصلاحات جزئی در بازنگری این طرح اولیه انجام خواهد شد.

براساس این طرح، فرانسوی‌های متولد پیش از سال ۱۹۷۵ مشمول این طرح نمی‌شوند و سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال افزایش می‌یابد. با این حال، معترضان به این طرح، ‌ از خواسته خود عقب‌نشینی نکرده و حذف کامل آن را خواستارند. اما دولت معتقد است به تعویق افتادن این طرح، هزینه‌ اجرای آن در دولت‌های آینده را دوچندان می‌کند.