محمد شهیدی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در سال جاری هیچ فردی در استان قم براثر گازگرفتگی جان خود را از دست نداده، درحالیکه در مدت مشابه پارسال سه تَن براثر استنشاق گاز مونوکسید کربن فوت کرده بودند.
وی اضافه کرد: در مسمومیت با گاز خطرناک مونوکسید کربن قصور انسانی در استفاده از نوع وسایل برای تولید گرما و دقت در کنترل اینگونه وسایل اهمیت بالایی دارد.
وی بابیان اینکه آمار مسمومیتها با گاز مونوکسید کربن با آغاز سرما در اوایل پاییز افزایش قابلتوجهی مییابد، ادامه داد: عمده این مسمومیتها ناشی از استفاده نادرست از وسایل گرمایشی خانگی و همچنین استفاده از وسایل غیراستاندارد در محفظههایی مانند چادرهای مسافرتی و اتاقکهای خودرو بهویژه خودروهای سنگین است.
شهیدی خاطرنشان کرد: همشهریان در زمینه استفاده از وسایل گازسوز بسیار دقت کرده و مواردی را که اطلاع ندارند از کارشناسان آتشنشانی راهنمایی بخواهند.
وی با اشاره به اینکه سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری، تاری دید و در برخی موارد تشنج از علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است، بیان کرد: در صورت مواجهشدن با فرد مسموم، نخستین و مهمترین اقدام رساندن اکسیژن(هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس ۱۱۵ است که باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام جهت بهبود حال فرد مسموم است.
وی اضافه کرد: هفته گذشته خانوادهای پنج نفره در قم به دلیل استنشاق گاز مونوکسید کربن راهی بیمارستان شدند که نقص ایمنی و اشکال در خروجی و اتصالات لوله بخاری باعث این حادثه شده بود.
به گفته رییس مرکز اورژانس ۱۱۵ قم، سال ۹۷ و ۹۶ نیز به ترتیب ۹۵ و ۱۴۴ تن براثر استنشاق گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند و براثر همین حوادث نیز به ترتیب پنج و هشت تَن جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر ۲۳ پایگاه شهری، ۱۸ پایگاه جادهای و یک پایگاه اورژانس هوایی در قم فعال است و ۴۶ دستگاه آمبولانس، یک فروند بالگرد، ۱۰ دستگاه موتورلانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در این پایگاهها خدماترسانی میکنند.