بجنورد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی گفت: فعالان سیاسی باید با گفتمان موثر سیاسی، مردم را برای دفاع از مردم‌سالاری دینی و حاکمیت بر سرنوشت خود اقناع کرده و به پای صندوق‌های رای بیاورند.

ولی الله حیاتی روز یکشنبه در نشست با دبیران احزاب خراسان شمالی اظهار داشت: مردم همیشه نشان داده اند که بین تحریم ها و تهدیدها و سختی‌های معیشتی و ساختار حاکمیت تفاوت قائلند و این سختی ها موجب نمی شود که در انتخابات شرکت نکنند.

وی افزود: برخلاف نظر عده ای که عقیده دارند مشارکت مردم کم خواهد شد تصور می کنم مردم در بزنگاه های خطر جلوتر از مسوولان حرکت کرده اند و در سخت ترین شرایط حمایت و پشتیبانی خود از نظام را اعلام کرده اند.

رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی افزود: اگر از دریچه حزبی و سیاسی نگریسته و با این بهانه که دولت منتسب به جناحی خاص است، از کمک به دولت سر باز بزنیم خسرانش برای نظام باقی می ماند پس بهتر است با عینک خوشبینی به این مسائل نگاه کنیم.

حیاتی با اشاره به سابقه خوش خراسان شمالی در ثبت مشارکت حداکثری در همه عرصه های انتخاباتی گذشته، گفت: انتظار آن است که همه احزاب سیاسی برای ایجاد شور و نشاط بر اساس اصول سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فعالیت کنند.

هیات اجرایی امانتدار رای مردم است 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: هیات اجرایی باید با رعایت قوانین، امانتدار رای مردم بوده و شان مردم را حفظ کند و برای ما نیز ملاک همین است.

حیاتی با بیان اینکه در مجموعه وزارت کشور هر کس در ستاد انتخابات کار می کند، باید گرایش حزبی خود را کنار بگذارد، اظهار داشت: اصل برای آن عده ای که مجری انتخابات هستند رعایت قانون و حفظ انسجام ملی است و به انتخابات نه از نگاه حزبی و گروهی بلکه به عنوان پروژه حاکمیتی باید نگاه شود.

وی فرماندار بجنورد را محور دعوت از شخصیت های سیاسی و کشوری دانست و افزود: اگر دبیران و احزاب می خواهند روسای احزاب را به استان دعوت کنند موظف هستند یک هفته قبل به فرماندار اطلاع دهند تا در صورت نیاز برای دیدارها هماهنگی انجام شود.

وی در مورد تحرکات انتخاباتی که در فضای مجازی انجام می شود و رصد فضای مجازی نیز گفت: از ادمین های فضای مجازی تقاضای اکید داریم که اخلاق را رعایت کنند و جوانمردانه وارد مباحث انتخاباتی شوند.

۴ نفر در بجنورد به دلیل عدم استعفا رد صلاحیت شدند

سرپرست فرمانداری بجنورد نیز در این نشست گفت: ۸۸ نفر در بجنورد برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند که از این افراد ۶ نفر انصراف داده اند و ۱۶ نفر رد صلاحیت شده اند و علت رد صلاحیت ۴ نفر از این تعداد، عدم استعفا از سمت ددولتی در موعد مقرر قانونی بوده است.

غلامرضا عوض زاده با بیان اینکه فرمانداری با دقت و امانتداری بسیار در مورد هیات اجرایی عمل کرد، افزود: تمام مواردی که منجر به رد صلاحیت شده است به طور مستند و با اتکای به قانون به افراد اعلام شد.

وی اظهار داشت: هیات اجرایی انتخابات هیچ نگاه سیاسی در رد یا تأیید داوطلبان نامزدی برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی ندارد.

۲ انتخابات همزمان با یک هیات اجرایی

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی نیز با اشاره به تشکیل نشدن هیات اجرایی جداگانه برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان گفت: طبق قانون زمانی که ۲ انتخابات همزمان برگزار می شود با رایزنی و موافقت مجلس خبرگان یک هیات اجرایی واحد تشکیل می شود.

مهردخت قوپرانلو اظهار داشت: اعضای هیات اجرایی با دقت انتخاب شده اند و اعضای اداری آن شامل فرماندار، دادستان و مدیرکل ثبت احوال با هم ۳۰ نفر را انتخاب و به هیات نظارت معرفی می کنند.

وی در مورد گرایش های سیاسی هیات اجرایی نیز گفت: از ۲۰۹ نفر اعضای هیات اجرایی خراسان شمالی ۳۶.۸۴ درصد اصلاح طلب ۲۱.۵ درصد اصولگرا، پنج درصد فاقد گرایش و ۱۵.۵ درصد گرایش اعتدالی دارند.

در این نشست نمایندگان احزاب و تشکل های سیاسی استان نیز نظرات خود را در مورد حضور حداکثری مردم در انتخابات و مشکلات پیش روی فعالیت احزاب بیان کردند.

۴۹ حزب و تشکل سیاسی در استان خراسان شمالی دفتر فعال دارند.

این استان ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و آخرین حزبی که دفتر آن در بجنورد افتتاح شد حزب پیشرو اصلاحات بود.