اسماعیل نجار روز یکشنبه در نشست خبری درباره منشاء بوی نامطبوع تهران در سال گذشته و روزهای گذشته گفت: در بحث بوی نامطبوع تهران با توجه به اینکه مساله در حوزه آلایندگیهاست، مسئولیت اصلی با سازمان حفاظت محیطزیست است و آمادگی داریم که در این زمینه هر کمک آنها پاسخ دهیم.
وی گفت: سال گذشته نیز اقداماتی را در این خصوص انجام دادیم و برای من مسجل شد که یک سازمانی کتمان حقیقت میکند که البته کارشناسان مربوطه نظر دیگری داشتند اما گزارش مربوط به آن را به دستگاههای مربوطه دادیم و هنوز هم منشاء آن مشخص نشده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: در مورد بوی اخیر هم نظرات مختلفی مطرح شده، اما همانطور که گفتم مسئولیت آن با مدیریت بحران نیست اما بررسیها ادامه دارد.
نجار ادامه داد: کشور در بحث مدیریت ریسک، خیلی توجه جدی ندارد، ولی در بحث مقابله و پاسخ همت والایی دارد و گاهی می توانیم با هزینهکرد ناچیزی و در راستای پیشگیری، از خسارت از خسارتهای سنگین یک حادثه بزرگ جلوگیری و جان و مال مردم را حفظ کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: نگاه پیشگیری باید در تمامی جامعه جاری و ساری باشد و اگر مردم در پیشگیری اهتمام بورزند و ساختمانها را ایمن بسازند، بطور قطع مشکلات در بحران کمتر خواهد شد و اگر مردم آموزشهای لازم را در پیشگیری از بحران ببینند، کمتر موجب خسارات و بحرانهای جدی در کشور میشویم، به عنوان مثال اگر یک لیوان شکسته را در جنگل رها کنند، همین موضوع موجب آتشسوزی در جنگلها میشود.
نجار گفت: عمده بحث مدیریت بحران، پیشگیری و آمادگی است و در قانون مدیریت بحران هم به این موضوع توجه شده و آموزش خبرنگاران در حوزه مدیریت بحران میتواند در نحوه اطلاعرسانی از یک حادثه و بحران بسیار کارآمد باشد و در صورتی که خبرنگار با مسائل بحران کاملاً آشنا باشد و وظایف دستگاهها را در هنگام بحران بداند، بطور قطع اطلاعرسانی بهتری صورت خواهد گرفت.
تاب آوری مقابل حوادث باید افزایش یابد
وی تصریح کرد: سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه باید اقداماتی را انجام دهیم که در مقابل حوادث تابآوری را افزایش دهیم، افزود: اکنون پنج میلیون و ۳۰۰ هزار خانه روستایی در کشور داریم که از ۱۰ سال قبل مقرر شد دولت سالیانه ۲۰۰ هزار خانه مسکونی را با دادن وامهایی با کارمزد پایین نسبت به نوسازی آن اقدام کند که تاکنون دو میلیون واحد مسکونی با نظارت بنیاد مسکن و اختصاص تسهیلات دولتی نوسازی شده و بالای ۶۰۰ هزار واحد مسکونی هم در زلزله و سیل توسط دستگاههای مختلف و مردم ساخته شده و حدود دو میلیون و ۸۰۰ خانه روستایی هم باید طی چند سال آینده نوسازی شود که امروز درخواست کردهایم که سالیانه ۵۰۰ هزار خانه روستایی ساخته شود و ظرف چهار سال بتوانیم خانههای روستایی کشور را نوسازی کنیم تا اگر حادثهای اتفاق بیافتد، مردم کمتر خسارت ببینند.
اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای مقابله با هجوم ملخها
وی با بیان اینکه در هجوم اول ملخهای صحرایی به کشور یک حوزه وسیع سمپاشی شد و تخمریزیها صورت گرفت، گفت: آن زمان ۳۰ میلیارد تومان پول پرداخت شد و اکنون هم ۲۰ میلیارد تومان برای مقابله با هجوم ملخها اختصاص یافته است.
نجار افزود: در خصوص هجوم ملخ های صحرایی به کشور هم سازمان حفظ نباتات کشور متولی اصلی برخورد با ملخ ها است و ما نیز آنها حمایت می کنیم.
وی درخصوص آتش سوزی در جنگل ها و مراتع نیز اظهار داشت: سازمان جنگلها ردیف بودجه برای حفاظت از جنگلها دارد و همچنین برای حفظ و نگهداری یگان حفاظت دارند. برای کمک به سازمان جنگل ها تفاهم نامه ای بین وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دفاع امضا و قرار شد در حریق ها وزارت دفاع نیز کمک کند که اکنون ۱۷ پایگاه ایجاد شده و ۲ فروند هواپیمای آبپاش طراحی و استفاده شده و تعداد وسعت حریق در مراتع و جنگلها کاهش پیدا کرد. ۲۰ میلیارد تومان به سازمان جنگلها برای پرداخت بدهی به وزارت دفاع داده شد و در حریق ها می توانند از بالگردهای وزارت دفاع استفاده کنند.
آخرین وضعیت زلزله زدگان استان آذربایجان شرقی از زبان نجار
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت زلزله زدگان در استان آذربایجان شرقی نیز گفت: آذربایجان شرقی و شهرستانهای سراب و میانه سه هزار واحد مسکونی تخریب نوسازی و بازسازی لازم دارد که هزار واحد در سراب و دو هزار واحد در میانه است که طبق هماهنگی های انجام شده مقرر شد با توجه به آغاز فصل سرما افرادی که تمایل دارند ۱۰ میلیون تومان بابت رهن دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون ۲ هزار و ۳۹۶ خانواده نیز کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی دریافت کرده اند و تعداد واحدهای آواربرداری شده هزار و ۷۳۳ واحد هستند، گفت: تعداد دو هزار و ۳۱۶ واحد به بانک معرفی شدهاند. همچنین ۵۷۲ واحد با بانک عقد قرارداد بستهاند.
وی درباره اخبار منتشر شده در خصوص وضعیت زلزلهزدگان گفت: کمیته ای برای بررسی به این منطقه اعزام کردیم. فردی مدعی شده بود که در چادر زندگی میکند که با بررسیهای انجام شده مشخص شد چنین ادعاهایی صحت ندارد.
برای ایجاد سیستم جمع آوری آبهای سطحی به اعتبار کلانی نیاز است
نجار در خصوص آخرین وضعیت آبگرفتگی شهرهای خوزستان نیز گفت: در اهواز ۸۸ میلیمتر بارندگی در دو و نیم ساعت داشتیم و در آبادان ۱۰۴ میلیمتر بارندگی در همین مدت زمان داشتیم. ما در این شهرها هیچ راه آب و سیستم جمع آوری آبهای سطحی نداریم. فاضلاب هم به صورت پمپاژ جمع آوری می شود و این سیستم توانایی جمع آوری روان آبها را ندارد. در شهر کارون در مناطق آب گرفته در گذشته هور بوده که خشک کرده اند و ساخت و ساز صورت گرفته است. در حال حاضر برای ایجاد سیستم جمع آوری آبهای سطحی به اعتبار کلانی لازم دارد و آقای وزیر به رهبری نامه زده بودندو درخواست چهار هزار میلیارد تومان کرده بوده اند. آقای اردکانیان و نوبخت نیز پیشنهاد داده بودند ۱۰۰ میلیون یورو برای این امر اختصاص پیدا کند که در صورتی تامین اعتبار چندین سال زمان لازم دارد.
وی توضیح درباره بازسازی مناطق سیل زده نیز توضیح داد: مشکلی در این خصوص وجود ندارد و حدود ۷۰ هزار واحد تعمیراتی به پایان رسیده و امیدواریم تا پایان سال تمام شود در بخش کشاورزی اعتبارات تامین شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: قانون دایمی مدیریت بحران ابلاغ شده و تعداد زیادی سند آیین نامه و دستورالعمل اجرایی باید نوشته می شد قانونگذار مدت سه ماهه و ۶ ماهه در نظر گرفته بود و برای تهیه اطلس نیز دو سال زمان لازم دارد. قرار شد کارشناس آن در پژوهشگاه سوانح طبیعی بنیاد مسکن دستورالعمل و آییننامه ها را بنویسند.