به گزارش ایرنا، معاون توسعه مدیریت، هماهنگی و امور پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با شهرداری منطقه ۷ و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: چنان بلایی بر سر محیط زیست آورده ایم که باید عقلهایمان را روی هم بگذاریم تا به راهکار درستی برسیم.
فرهاد معارفی با بیان اینکه باید منشا آلودگی از بین برود، اظهارداشت: اجرای طرح کاپ در اولویت است و از همین رو هم باید به سمت جلوگیری از تولید زباله و تفکیک آن حرکت کرد.
وی افزود: وزارت ارتباطات برنامه ویژه ای برای زباله های کاغذی دارد و محلی را نیز برای بازیافت زبالههای تر با بهره گیری از روش ورمی کمپوست (نوعی کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل میشود) اختصاص داده است و اگر شهرداری کمک کند کار بازیافت تمام زبالههای تر را در سازمان انجام میدهیم.
معاون توسعه مدیریت، هماهنگی و امور پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی دیگر از برنامههای این وزارتخانه برای حمایت از محیط زیست را تلاش برای تصفیه پساب تولیدی ساختمانها و فضاهای ورزشی و استفاده از آن در فضای سبز و مصارفی بهداشتی اعلام کرد.
شهردار منطقه ۷ تهران نیز در این مراسم یادآورشد: در دوره جدید مدیریت شهری، طرح رنگ و شاداب سازی محیط شهر در دستور کار قرار گرفته است.
سمیه حاجوی اظهارداشت: از همین رو، دغدغه مدیریت شهری، نظاممندسازی شهروندان در عین شاداب سازی آنان است و طرح کاپ نیز در این راستا اجرا میشود.
وی طرح کاپ را طرحی خلاقانه برای کاهش پسماندهای تولیدی در ساختمانهای مسکونی و اداری و زیباسازی منظر شهری برشمرد و ابراز امیدواری کرد که پس از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سایر وزارتخانهها و نهادها نیز به آن بپیوندند.
طرح کاپ فرصتی برای مشارکت شهروندان در کاهش پسماندها
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: طرح کاپ با رویکرد کاهش پسماند در راستای شعار «تهران شهری برای همه» متناسب با نظام موجود در دنیا آغاز به کار کردهاست.
صدرالدین علیپور خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نخستین دستگاه دولتی است که به اجرای این طرح ملحق شده است.
وی به ۶ گام پیش بینی شده برای اجرای این طرح در پایتخت اشاره کرد و ادامه داد: آموزش شهروندان، استفاده از ظرفیت آموزشگران، استفاده از ظرفیت صدا و سیما، بستههای فرهنگی و ترغیب به تفکیک، ایجاد محله های پایلوت، همکاری با سازمانهای مردم نهاد و بهرهگیری از توانمندی مدارس گامهای پیش بینی شده در این زمینه هستند.
علیپور به روند جمع آوری پسماندها از سطح شهر و استقرار مخازن در سطح خیابانها برای جمع آوری زبالهها اشاره و اضافه کرد: اکنون خود این مخازن به سبب آلوده و کثیف بودن به یک معضل تبدیل شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه در طرح کاپ این مخازن از سطح خیابانهای شهر جمع آوری میشود، گفت: در این طرح پسماندها به شکل تفکیک و مدیریت شده در خود ساختمانهای مسکونی و اداری جمعآوری میشود.
وی اعلام کرد: در طرح کاپ بخش خصوصی برای جمعآوری و بازیافت زبالههای خشک و خود شهرداری برای جمع آوری زبالههای تر وارد عمل میشود.
علیپور افزود: برای جمعآوری پسماندهای خشک میتوانیم از ظرفیت نرم افزارهای اسنپ، تپ سی و دیجی کالا استفاده کنیم تا مردم در قبال ارائه پسماندهای خشک خود از این نرم افزارها اعتبار دریافت کنند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران به پیگیری و ساماندهی زبالههای حجیم مانند شاخههای درختان هرس شده و لاستیک ها اشارهکرد و گفت: اکنون این شاخههای برای بازیافت به کارخانههای چوب بری و لاستیکها به واحدهای بازیافت برای تبدیل کردن به چمن مصنوعی و کف پوش تحویل داده میشوند.
وی به برنامه ریزی انجام شده برای مدیریت زبالهها در منطقه آرادکوه اشارهکرد و اظهارداشت: می توان به جای جابجایی این منطقه از ورود پسماندهای جدید به آن با راه اندازی شهرک بازیافت و مدیریت پسماند جلوگیری کرد.