سنندج - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در راستای پاسخ به نیاز بیماران و دسترسی آسان و همچنین کنترل بیشتر، ماهانه به صورت میانگین ۲۰ قلم داروی کمیاب و وارداتی در اختیار داروخانه‌های منتخب از جمله هلال احمر برای توزیع قرار داده می‌شود.

دکتر عطاالله حیدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به مشکلات موجود در کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای کنترل بیشتر، توزیع تعدادی از داروهای وارداتی (با ارز دولتی) و داروهای کمیاب و گران قیمت که خرید آن برای داروخانه‌های خصوصی به صرفه نیست را در اختیار داروخانه‌های منتخب قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه یکی از داروخانه‌های منتخب که توزیع این داروها در اختیارش قرار داده می‌شود داروخانه‌های هلال احمر است، افزود: سایر داروخانه‌های منتخب نیز براساس ارزشیابی سالانه انتخاب خواهند شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: براین اساس در استان کردستان نیز ماهانه به صورت میانگین ۲۰ قلم داروی کمیاب بسته به نوع دارو در اختیار این داروخانه‌ها قرار می‌گیرد تا بیماران،  دسترسی آسانی به تهیه داروی مورد نظر خود داشته باشند.
وی در مورد نحوه توزیع و کنترل و نظارت بر توزیع این داروها نیز اضافه کرد: توزیع این داروها باید به هر بیماری که نسخه ارائه‌ می‌دهد با اولویت تاریخ و ساعت درخواست قرار داده شود، ضمن اینکه با داروخانه‌ای که خارج از این قاعده عمل کند، برخورد خواهد شد.

حیدری کنترل و نظارت بر توزیع این نوع داروها را ضروری اعلام کرد و گفت: بسیاری از این داروها چون کمیاب بوده و با نرخ ارز دولتی نیز وارد می‌شود اگر کنترل شود با قیمت بسیار بالایی در اختیار داروخانه‌ها قرار می‌گیرد و بیماران نمی‌توانند دسترسی آسانی به آن داشته باشند.

توزیع داروهای خاص براساس سهمیه و پرونده بیماران است

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نیز گفت: توزیع و فروش داروهای خاص براساس سهمیه و پرونده بیماران صورت می‌گیرد و هیچگونه تبعیضی در این زمینه وجود ندارد.

محمدباقر محمدی با بیان اینکه داروهای تخصصی را پزشک مخصوص تجویز می‌کند، افزود: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی این داروها را به تعداد سهمیه بیماران به داروخانه هلال احمر تحویل می‌دهد.

وی شایعه سفارشی توزیع کردن داروهای خاص را در داروخانه هلال احمر تکذیب کرد و یادآور شد: خارج از آن چرخه توزیع امکان تحویل دارو به کسی وجود ندارد و گزارش داروهای تحویلی نیز باید به معاونت غذا و دارو ارسال شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان تاکید کرد: پیش از این داروهای تک نسخه‌ای در داروخانه این جمعیت توزیع می‌شد و اکنون چند قلم دیگر به این داروها اضافه شده است.

وی اظهار داشت: سلسپت، میکرولین، دیفرلین، وین کریستین، وین بلاستین، زلودا، آکلاستا، متوترکسایت، وارفارین، زیتروکس و اقلام داروهای خاصی شیمی درمانی، از جمله داورهایی است که در داروخانه هلال احمر سنندج توزیع می‌شود.

محمدی ساعات کاری این داروخانه را ۸:۳۰ صبح تا ۱۳ ظهر و ۱۶ تا ۱۹:۳۰ عصر اعلام کرد و گفت: قرار است در صورت افزایش تعداد پزشکان، ساعات کاری این داروخانه افزایش یابد.