تبریز - ایرنا - رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره ببه جایگاه این خطه در صنایع غذایی ایران گفت: ۵۵ درصد از شکلات و شیرینی صادراتی کشور در این استان تولید می‌شود.

حبیب امین زاده، روز یکشنبه در جلسه بررسی چالش های صنایع غذایی استان با بیان اینکه حدود ۵۵ درصد از گردش نقدینگی صنعت شیرینی و شکلات کشور مربوط به تولید کنندگان آذربایجان شرقی است، افزود: این استان ظرفیت بسیار بالایی در صنعت ارزآور شیرینی و شکلات بویژه در زمینه اشتغالزایی و صادرات دارد.

وی با اشاره به سهم صادراتی این صنعت از گمرکات کشور و استان اظهار داشت: حفظ وحدت رویه و اتخاذ تصمیمات ساختاری به منظور حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و تولیدکنندگان استانی ضروری است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: این جلسه با هدف تبادل افکار و ارائه راهکار برای صیانت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در بخش صنایع غذایی آذربایجان شرقی برگزار شده است.

امین زاده، با اشاره به مشکلات پیش روی تولید و صادرات صنعت شیرینی و شکلات ادامه داد: تدوین استراتژی در شرایط جنگ اقتصادی از جمله راهکارهای مقابله با بحران های احتمالی است.

وی یادآوری کرد: از طریق تعامل و هم افزایی سازمان های مربوطه و با هماهنگی و تسریع در انجام اقدامات اجرایی و قانونی در شناسایی عوامل آسیب رسان به صنایع استان به ویژه صنعت شیرینی و شکلات می توان پشتیبان و حامی سربازان و فرماندهان این جنگ اقتصادی شد.

امین زاده، افزود: مجموعه سازمان صمت استان با تدوین برنامه هایی از طریق روابط عمومی سازمان و با هماهنگی صدا و سیما و اداره کل آموزش و پروش استان و انجمن صنایع غذایی، شیرینی و شکلات برای تشریح فرایندهای تولید و کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی اقدام می کند.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با دارا بودن صدها واحد تولید شیرینی، شکلات، صنایع غذایی و تبدیلی به یکی از مهم‌ترین قطب‌های صنایع غذایی خاورمیانه تبدیل شده است و بخش عمده ای از محصول بازارهای داخلی و خارجی را تامین می کند.

هم اکنون ۸۵۰ واحد بزرگ و کوچک صنایع غذایی، شیرینی و شکلات و آشامیدنی در آذربایجان شرقی فعال بوده و بیش از ۶۰۰ نوع محصول متنوع در این استان تولید می‌شود که در این میان ۵۲ درصد شکلات، ۴۰ درصد بیسکویت، ۴۳ درصد ویفر، ۴۶ درصد تافی و ۳۸ درصد آب نبات کشور محصول تولیدی آذربایجان شرقی است.

شیرینی و شکلات ایرانی به بیش از ۶۰ کشور جهان از جمله کشورهای اروپایی و حتی آمریکا صادر می شود.