باکو - ایرنا - برگزاری رزمایش مشترک دریایی ایران، چین و روسیه در اقیانوس هند و دریای عمان بازتاب گسترده ای در رسانه های جمهوری آذربایجان داشت .

پایگاه خبری " حقین . آذ " امروز (یکشنبه) در گزارشی با عنوان "ایران  هر گونه ابزار جاسوسی در محل برگزاری رزمایش مشترک با روسیه و چین را نابود خواهد کرد"، نوشت: معاون هماهنگ کننده  ارتش ایران در باره هر گونه جاسوسی از این رزمایش مشترک دریایی هشدار داد و گفت که ابزارهای جاسوسی در رزمایش چه شناوری و چه پروازی را نابود خواهیم کرد.

بنابر این گزارش ، "حبیب الله سیاری" با اشاره به این که بسیاری از کشورها علاقه دارند تا در باره رویدادهای مربوط به این رزمایش در جریان باشند، افزود: این رزمایش مشترک شوخی نیست و ما هر گونه ابزار جاسوسی چه شناور و چه پروازی را اگر در محل برگزاری رزمایش مشاهده کنیم ، نابود خواهیم کرد .

خبرگزاری " آپا " نیز در گزارشی با عنوان " روسیه ، ایران و چین در صدد ادامه رزمایش مشترک هستند "، به نقل از معاون هماهنگ کننده ارتش ایران نوشت : سه  کشور توافق کردند در آینده این برنامه نظامی مشترک را ادامه دهند .

بنابر این گزارش،  سیاری افزود: رزمایش مشترک ایران ، روسیه  و چین در بخش شمالی اقیانوس هند آخرین  رزمایش نبوده و برگزاری آن در آینده نیز امکان پذیر است .

پایگاه خبری " استارتگ .آذ " نیز در گزارشی با اشاره به  ادامه رزمایش مشترک چهار روزه نیروهای ایران ، روسیه  و چین در اقیانوس هند و دریای عمان به نقل از "کاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نوشت: هدف از برگزاری این برنامه نظامی مشترک، تمرین مبارزه با تروریسم  و دزدی دریایی و نیز تامین امنیت کشورهای منطقه می باشد .

این منبع خبری همچنین به نقل از "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران، افزود : رزمایش مشترک ایران ، چین و روسیه بر علیه هیچ کشوری نیست .

خبرگزاری رسمی " آذرتاج " نیز در گزارشی با اشاره به آغاز این رزمایش مشترک نوشت: توافق در باره برگزاری رزمایش مشترک دریایی ایران ، چین و روسیه در پی مذاکرات و هماهنگی های دو ماه اخیر حاصل شده است .

به گزارش آذرتاج، در این رزمایش مشترک سه کشور علاوه بر ناوگان نظامی ، یگانهای ویژه نیز مشارکت دارند .

این  منبع خبری با اشاره به این که رزمایش مشترک ایران ، روسیه و چین در کانون توجه رسانه های جهانی قرار گرفته است، افزود:  افزایش حضور آمریکا در خاورمیانه موجب نگرانی های روسیه و  چین شده و هر دو کشور علاوه بر این منطقه در اقیانوس هند نیز از منافع ژئوسیاسی خاص برخوردار هستند .

آذرتاج با اشاره به تحریم های آمریکا علیه ایران نوشت: رزمایش مشترک سه کشور تنها رویداد نشان دهنده روابط نزدیک ایران  و روسیه و ایران و چین نیست و مشارکت روسیه در احداث نیروگاه اتمی در ایران و اعلام امادگی مسکو در باره سرمایه گذاری بیش از 10  میلیارد دلاری در ایران پیام جدی حمایت از تهران است .

  این منبع خبری همچنین اختلافات جدی میان آمریکا و چین و جنگ تجاری میان دو کشور را خاطر نشان کرد و افزود: چین در چنین شرایط روابط خود با ایران را توسعه می دهد .

 بنابر این گزارش ، رزمایش مشترک ایران ، روسیه و چین در اقیانوس هند نشان می دهد آمریکا در حال حاضر با یک اتحاد قدرتمند در منطقه روبرو شده، بنابر این وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن این رزمایش را با دقت پیگیری می کند .

برخی شبکه های تلویزیونی جمهوری آذربایجان نیز در گزارشهای خبری روزانه مطالب مربوط به برگزاری این رزمایش مشترک را انعکاس دادند .