بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ۹ هزار نخبه ایثارگر در کشور ساماندهی شدند و ۹۴ نخبه در خراسان جنوبی از خدمات این دفتر بهره‌مند هستند.

عادل مهری روز یکشنبه در همایش تجلیل از نخبگان شاهد و ایثارگر خراسان جنوبی در بیرجند افزود: تاکنون ۱۱۰ تشکل زیرمجموعه دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر بنیاد از وزارت کشور و استانداری‌ها مجوز گرفته‌اند که پنج تشکل دارای مجوز در خراسان جنوبی فعال است.

وی بیان کرد: آیین نامه ماده ۶۹ قانون جامع خدمات ایثارگران در جلسه دی ماه امسال هیات دولت به تصویب رسید و از این پس فعالیت جمعیت نخبگان بنیاد شهید و امور ایثارگران در کشور رسمیت پیدا می‌کند.

مهری به ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی دفتر دانش پژوهان با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید و اشتغال اشاره کرد و گفت: تشکل‌های شاهد و ایثارگر در چهار کمیسیون اقتصاد مقاومتی، فرهنگی، بهداشت و درمان و حقوق بین المللی فعال شده است.

وی همپوشانی بنیاد نخبگان و دفتر دانش پژوهان شاهد و ایثارگر را ضروری دانست و افزود: با توجه به اهمیت این موضوع خواستار انعقاد تفاهم‌نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بنیاد شهید و امور ایثارگران هستیم.

رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی هم در این همایش گفت: امروز کشورهای بیگانه اعتراف دارند که جمهوری اسلامی ایران روند رو به رشدی را در حوزه‌های علمی و فناوری دارد.

سید سعیدرضا احمدی زاده افزود: امروز بسیاری از صنایع نظامی پیشرفته، هوافضا و نانو در کشور قابل افتخار است و اینکه جمهوری اسلامی در ۱۵ رشته علمی جزو ۱۵ کشور اول جهان قرار گرفته، خیلی‌ها را ناراحت کرده است.

وی اظهار داشت: وقتی ایران در نانو جزو ۶ کشور برتر جهان است و در زمینه سلول‌های بنیادین فعالیت می‌کند زمینه‌ساز شده که نشریه معتبر جهانی اعلام کند سرعت علم در ایران ۱۱ برابر متوسط جهانی است.

رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی افزود: طبق تعریف شورای عالی انقلاب فرهنگی نخبه کسی است که هوش ذاتی دارد و می‌تواند در خلق آثار علمی، فرهنگی و ادبی تعقل ایجاد کند که بخشی از این روند اکتسابی است و در کل نخبه در جمهوری اسلامی باید زمینه‌ساز اعتلای کشور شود.

وی گفت: گاهی نخبگانی را تربیت می‌کنیم که صرفا در موضوعات علمی کار می‌کنند و گاهی علم آنان در اختیار بیگانگان قرار می‌گیرد.

احمدی زاده افزود: نخبگان واقعی ما همان شهدا و ایثارگران هستند و ما مدیران خیلی از اقدامات را می‌توانستیم انجام دهیم که نکردیم و هنوز خیلی کار است که باید در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه هنر شهدا گذشتن از جان بود و امروز وقت جهاد علمی است گفت: اگر در زمینه علم و فناوری قدرتمند شویم، خیلی‌ها را با علم به زانو در می‌آوریم و امروز که جمهوری اسلامی ایران پای مذاکره می‌آید به دلیل وجود علم است.

در این همایش با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی از ۱۰ نخبه برتر شاهد و ایثارگر خراسان جنوبی تجلیل شد.