رییس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این طرحها در شهرستانهای سمیرم، فریدونشهر، برخوار، شاهینشهر و تیران و کرون با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی انجام خواهد شد.
مرتضی برزو زاده با بیان اینکه نوع جنگلکاری در این طرح ها بیشتر بذرکاری است و از نهالکاری کمتر استفاده می شود، تصریح کرد: بلوط، گونههای بادام مانند بادام کوهی و ارژن نوع درختها را تشکیل میدهد.
وی توسعه، غنی سازی، حفاظت و مراقب از اراضی جنگلی بویژه در مناطق زاگرسی را ضروری دانست و گفت: ۱۱ استان در محدوده مناطق جنگل های زاگرسی قرار دارند و همه باید اجرای طرحهای هدفمند برای توسعه جنگلها داشته باشند.
برزو زاده خاطرنشان کرد: برای غنی سازی سطح پوشش جنگلها، افزایش سطح تاج پوشش جنگل از ۱۰ به ۲۵ درصد را در دستور کار قرار داده ایم و توسعه جنگل از زیر پنج درصد به بالاتر هم برای افزایش مساحت این داشتههای با ارزش انجام میشود.
به گفته رییس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، حفاظت از خاک یکی از مهم ترین ثمرات صیانت و گسترش جنگلها به شمار میرود و بر همین اساس طرحهای مرتبط با جنگل باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش سطح جنگلها نباید سبب بارگذاری های جدید بر روی منابع آبی بخصوص حوضه آبریز زایندهرود شود، خاطرنشان کرد: آبیاری این نوع پوشش گیاهی بصورت طبیعی انجام میشود و نیازی به تامین منابع آبی و رساندن به آنها نیست.
برزو زاده با بیان اینکه هر هکتار جنگلکاری بصورت کشت با بذر، حدود ۱۰ میلیون ریال هزینه دارد، افزود: اجرای طرحهای مرتبط با جنگل مستلزم تامین به موقع اعتبار است.
رییس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان، این استان را جزو فعالان حفاظت و توسعه جنگل یاد کرد و ادامه داد: طرحها با برنامه ریزی مناسب پیش میرود تا حفظ این ذخیرههای ارزشمند به بیشترین حد خود و میزان تخریبها به کمترین میزان برسد.
استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل ( ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم تنوع گونه ای خوبی ( ۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) دارد.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند، این اراضی مشتمل بر ۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی است که حدود یکهزار ۱۰۰ هزار هکتار از سطح استان را به خود اختصاص داده اند.