احمد حسین زادگان روز یکشنبه در هشتمین نشست با مدیران و صاحبان بزرگ ترین واحدهای تولیدی و تجاری مازندران در بابلسر اظهارکرد: ظرفیت های تجاری و اقتصادی عظیمی در استان مازندران وجود دارد که تنها بخش کوچکی از آن توسط سرمایه گذاران استانی و غیربومی فعال شده است که یک نقص برای مازندران محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت های بزرگی در بخش گردشگری ، معادن ، کشاورزی ، دریا و بخش های دیگر وجود دارد ، افزود: استان های دیگر به دنبال استفاده از ظرفیت های مازندران هستند که ترجیح ما سپردن این ظرفیت ها به بومیان است.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه تاکنون در کار جمعی حرکتی مناسب و درخور استان در زمینه سرمایه گذاری انجام نشده است ، گفت : تجربیات فردی خوبی نزد تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مازندران وجود دارد که باید آن را به سمت کار گروهی و سرمایه گذاری های بزرگ هدایت کرد.
وی هلدینگ ثروت آفرینی را ظرفیت مناسبی برای حضور صاحبان سرمایه و فعالان اقتصادی استان توصیف کرد و گفت: انجام کار تیمی و جمعی تنها راه برای بهره مندی از تمام ظرفیت های استان مازندران است و در غیر اینصورت باید این سرمایه را در اختیار سرمایه گذاران غیر بومی قرار دهیم.
استاندار مازندران گردش مالی استان را حدود ۲ هزار هزار میلیارد تومان توصیف کرد و گفت: این میزان سرمایه در میان استان های کشور چشمگیر است که نشان می دهد در مازندران ظرفیت سرمایه خوبی وجود دارد.
حسین زادگان ایجاد هلدینگ ثروت آفرینی را نیز در جهت متمرکز کردن سرمایه و ایجاد منافع وسیع تر و ورود به ظرفیت های اقتصادی مازندران عنوان کرد و افزود: این هلدینگ سرمایه گذاری است که نه تنها به نسل کنونی ، بلکه بزرگ ترین یادگار مثبت برای نسل آینده خواهد بود.
به طور کلی هر شرکتی که سهام مدیریتی یک یا چند شرکت دیگر را در اختیار داشته باشد هلدینگ است.شرکت های هلدینگ دارای مزیت هایی چون کاهش ریسک، کنترل با مالکیت محدود و تفکیک حقوقی هستند.
در حال حاضر چهار نوع شرکت هلدینگ وجود دارد که شامل هلدینگ هایی که از یک شرکت بزرگ ایجاد شده اند مانند هلدینگ ایران خودرو، هلدینگهای محصولی یعنی همه شرکت های آن یک نوع محصول تولید می کنند، هلدینگهای زنجیره تامین یعنی همه شرکت های آن در راستای نیل به یک هدف مشترک فعالیت های گوناگون دارند مانند هلدینگ های نفتی از عملیات اکتشاف تا پخش و هلدینگ مختلط یعنی از شرکتهایی با فعالیت های مختلف ایجاد شده است.
هم اکنون می توان از شرکت توسعه صنایع بهشهر، سرمایه گذاری توکا فولاد، سرمایه گذاری غدیر، گروه صنعتی ملی و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به عنوان هولدینگ هایی نام برد که در بورس ایران فعالیت دارند.
ایجاد هلدینگ سرمایه گذاری در مازندران در حالی مطرح می شود که این استان با تولید سالانه ۷ میلیون تن محصولات متنوع کشاورزی، دارای مشکل در بخش توزیع و فراوری است و به همین دلیل نیز کشاورزان استان همواره در فصل برداشت با دلال بازی و واسطه گری دچار ضرر و زیان می شوند.