بندرعباس-ایرنا- بندرعباس با پیوستن به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو، اولین گام بلند در راستای معرفی خود به دنیا را برداشته و مسؤولان آن باید از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: بندرعباس برای راهیابی به شبکه جهانی شهرهای خلاق یونسکو، فرایند سختی را پشت سر گذاشته و شهرهای قدرتمندی در داخل و خارج از ایران رقیب آن بودند.

حجت‌الله ایوبی شامگاه یکشنبه در آیین پلاک کوبی بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و آیینهای سنتی اظهار داشت: هم اکنون رقابت فرهنگی در دنیا بر سر تصویرسازی از شهرهاست و عنوان شهر خلاق، به برجسته شدن تصویر جهانی بندرعباس کمک می کند.

برنامه شهرداری برای ساخت مراکز تولید و عرضه صنایع‌دستی

شهردار بندرعباس نیز در این مراسم از پیش بینی و اختصاص اعتبار برای ساخت سه مرکز آموزش، تولید و فروش صنایع‌دستی در بودجه سال آینده شهرداری خبر داد.

عباس امینی زاده اظهار امیدواری کرد: بهره‌برداری از این مراکز به رونق صنایع دستی و اقتصاد خُرد و درآمدزایی برای تولیدکنندگان صنایع دستی و جذب بیشتر گردشگر به شهر بندرعباس کمک کند.

وی کسب عنوان شهر خلاق را نتیجه تکیه بر کارآمدی نیروی انسانی و توانمندی های ریشه دار،  اصیل و قدیمی شهر بندرعباس دانست و اضافه کرد: این شهر از حدود ۵۰۰سال قبل دارای ارتباط بین المللی گسترده بوده است.

امینی زاده رونق صنایع دستی را یکی از بسترهای توسعه اقتصاد خُرد و کارآفرینی دانست که می تواند در کوتاه مدت و میان مدت به توسعه پایدار شهری کمک کند.

شهردار بندرعباس همچنین در این مراسم از رایزنی ها و توافق اولیه برای میزبانی جشنواره ملی و بین المللی موسیقی آیینی توسط بندرعباس خبر داد.

آیین پلاک کوبی بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی در یکی از محله های قدیمی این شهر به نام "بِرکه گِرد" و با حضور اهالی این محله برگزار شد.

حضور زنان و دختران با لباس های سنتی و رنگین بندری و اجرای موسیقی آیینی و محلی توسط گروه آنامیس از موارد قابل توجه در این برنامه بود.

شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال ۲۰۰۴ و برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند.

شهرهایی که این شبکه را تشکیل داده‌اند، برای رسیدن به هدف مشترکی با هم کار می‌کنند: قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در قلب برنامه‌های توسعه‌شان در سطح محلی و همکاری فعال در سطح بین‌المللی.

با پیوستن به این شبکه، شهرها متعهد می‌شوند که فعالیت‌های مثبت‌شان را با هم به اشتراک بگذارند و میان بخش‌های خصوصی و عمومی و جامعه مدنی ایجاد همکاری کنند.

همچنین شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق صنایع دستی، هنرهای بومی ، هنرهای رسانه‌ای، فیلم، طراحی، خوراک شناسی، ادبیات و موسیقی را پوشش می‌دهد.

آبان امسال شهرهای سنندج و بندرعباس در بررسی های دوسالانه یونسکو به جمع شهرهای خلاق جهانی پیوستند.

شهرهای رشت و اصفهان نیز پیش از این عنوان شهر خلاق را به دست آورده بودند.

هم اکنون از ۲۴۶شهر خلاق جهان که توسط یونسکو به ثبت رسیده اند، چهار شهر در ایران است.