این مقام آگاه از محتوی مذاکرات آمریکا و طالبان که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری آسوشیتدپرش گفت، فهرستی متشکل از نام زندانیان طالبان در اختیار آمریکایی ها گذاشته شده و آزادی آنها در توافقنامه در دست گفت وگو بین طرفین قید شده است.
هزاران طالبان زندانی در افغانستان، توافقنامه صلحی که بین آمریکا و طالبان منعقد شود را به عنوان مجوز آزادی خود می بینند. آنها می دانند آزادی زندانیان رکن کلیدی هرگونه توافقنامه ای است که به جنگ 18 ساله در افغانستان پایان خواهد داد.
مقامات آمریکا و افغان پیشتر اعلام کردند، آزادی زندانیان بخشی از روند مذاکره است.
در همین حال، برخی تحلیلگران معتقدند، آزادی زندانیان ممکن است روند صلح در افغانستان را تضعیف کند.
به گفته مقامات طالبان، شورای حاکمیت گروه طالبان دیروز(یکشنبه) با موافقت با آتش بس موقت در افغانستان، فرصتی برای امضای توافقنامه صلح با آمریکا فراهم کرد.
دور جدید مذاکرات آمریکا و طالبان در دوحه قطر در تاریخ 16 آذر امسال ازسرگرفته شد.
دور جدید مذاکرات در پی سفر دو روزه "زلمای خلیلزاد"، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، به کابل و گفت وگو با مقامات دولت و سیاستمداران بنام افغان، از جمله "حامد کرزی" شکل گرفت.
وزارت خارجه آمریکا ۴ دسامبر(۱۳ آذر) اعلام کرد، خلیلزاد به منظور گفت وگو درباره اقداماتی که به مذاکرات بین گروه های افغان و حل مسالمت آمیز جنگ در این کشور منتهی شود، دوباره وارد گفت وگو با طالبان می شود.
مذاکرات گروه طالبان و آمریکا از دو ماه پیش در پی لغو دعوت "دونالد ترامپ" از این گروه در آمریکا متوقف شده بود.
دور قبلی مذاکرات طالبان و آمریکا در دوحه در حالی جریان داشت که دو طرف از نزدیک شدن به امضای توافقنامه خبر می دادند اما، در نهایت، مخالفت طالبان با اعلام آتش بس، به نوعی مذاکرات را به شکست موقت کشاند.