سنندج - ایرنا - رییس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: در راستای پیشگیری از افت تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه، ۲۴ مرکز دولتی و غیردولتی ویژه مشکلات یادگیری در استان فعال بوده و به دانش‌آموزان خدمات مختلف آموزشی ارائه می‌دهند.

خلیل رنجبر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مراکز شامل ۱۹ مرکز دولتی و پنج مرکز غیردولتی است که در ۱۰ شهرستان فعال هستند و برنامه های حمایتی برای دانش آموزانی که در معرض خطر افت تحصیلی و یا شکست تحصیلی قرار دارند اجرا می‌کنند تا ضمن جلوگیری از گسترش مشکل یادگیری، زمینه تحصیل موفق آنان فراهم شود.

وی با اشاره به شناسایی بیش از یک هزار و ۷۰۰ دانش آموز دارای مشکلات ویژه یادگیری در پایه‌های اول تا ششم ابتدایی مدارس عادی افزود: این دانش آموزان دارای هوش پایینی نیستند بلکه در یک یا چند فرآیند پایه مربوط به استفاده از زبان گفتاری و نوشتاری دچار اختلال هستند.
رییس آموزش وپرورش استثنایی کردستان اضافه کرد: دانش آموزان دوره ابتدایی که در یک درس خاص از قبیل ریاضی، املا و خواندن دارای اختلال هستند با هدف کمک به افزایش موفقیت تحصیلی، توسعه خدمات آموزشی و توانبخشی، طراحی و اجرای برنامه‌های آموزشی مناسب به این مراکز ارجاع داده می‌شوند.

وی یادآور شد: با توجه به شرایط خاص دانش‌آموزان با نیازهای ویژه باید قوانین و انتظارات از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را مشخص و روش‌هایی را برای هدایت، پویایی و پاسخ به نیازهای این دانش‌آموزان در کلاس تعیین کرد.

رنجبر تاکید کرد: سنین اول تا سوم دوره ابتدایی زمان طلایی برای شناسایی و درمان مشکلات یادگیری در این دانش آموزان است که ۱۰ تا ۲۰ درصد جمعیت دانش‌آموزی در مدارس ابتدایی را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: از جمله دلایل عمده بروز اختلال یادگیری ازدواج فامیلی، مصرف دارو، استفاده از اشعه ایکس در دوران بارداری، مشکلات روانی عاطفی مادر در دوران بارداری و سوء تغذیه و تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری است.
در سال تحصیلی جاری هشت هزار دانش آموز با نیازهای ویژه (استثنایی) در مدارس عادی و مراکز آموزشی ویژه استان مشغول به تحصیل هستند.