مهاباد- ایرنا- سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بوکان گفت: به‌منظور جلب مشارکت افراد بومی و صیانت از آثار تاریخی ۶ انجمن میراث‌فرهنگی در این شهرستان راه‌اندازی شد.

اسماعیل رحیمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه انجمن‌های میراث فرهنگی با تهیه شناسنامه روستا و معرفی ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی نقش مهمی در جذب گردشگران بر عهده دارند، اظهار داشت: با توجه به پیگیری و هماهنگی‌های لازم با معاونت میراث‌فرهنگی استان، انجمن میراث‌فرهنگی روستاهای قلایچی، حمامیان، آغجیوان، سراب، گوگ‌تپه و خانقاه شمس‌برهان در این شهرستان راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه تا پایان سال ۶ انجمن دیگر در این شهرستان تشکیل می‌شود، افزود: روستاهایی که در آنها ابنیه و آثار تاریخی دارند، تشکیل انجمن‌های آنها در اولویت قرار دارند.

«رحیمی» با اشاره به اینکه مردم در زمینه حفظ میراث فرهنگی باید وارد کار شوند و این موضوع با تلاش انجمن‌ها امکان‌پذیر می‌شود، گفت:  اگر مردم ابنیه‌های فرهنگی و میراث را به خوبی بشناسند در حفظ و نگهداری آن بیشتر همکاری می‌کنند.

وی یکی از موضوعات مهم انجمن‌ها را شناسایی ظرفیت‌های جذب مشارکت مردمی عنوان کرد و اظهار داشت: برای ترویج این فرهنگ در شهرستان تاکنون کاری صورت‌نگرفته و صرفا قوانینی مطرح شده‌است که باید آن قوانین تسهیل شود.

جلسه انجمن میراث‌فرهنگی روستاهای مذکور با حضور نماینده بخشدار مرکزی،  نماینده بخشدار سیمینه، دهیاران و اعضای انجمن‌ها در محل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوکان برگزار و احکام اعضای انجمن صادر و تحویل شد.

بوکان در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و در داخل و اطراف شهر آثار باستانی فراوانی وجود دارد که تاکنون ۹۱ اثر از آنها در فهرست آثار ملی ثبت شده‌است.