تایمز او ایندیا در گزارش امروز خود افزود: دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ پس از خروج یک جانبه از توافق هسته ای ایران، تحریم های سختگیرانه ای علیه تهران وضع کرد و آن را "فشار حداکثری" علیه ایران نامید. علاوه بر اعمال دوباره تحریم ها علیه اشخاص و شرکت های ایرانی، واشنگتن بخش های انرژی و بانکی تهران را هدف قرار داد و اعلام کرد که قصد دارد صادرات نفت ایران را "به صفر" برساند.
به نوشته این رسانه هندی؛ "ایران بارها از سیاست های خصمانه آمریکا انتقاد کرده و تحریم ها علیه ایران را "تروریسم اقتصادی" دانسته است. ایران همچنین اعلام کرده است که این کشور تا زمانی که امضا کنندگان اروپایی توافق هسته ای یا برجام (انگلیس، فرانسه، آلمان) به تعهدات خود برای حفظ این توافق برجسته عمل نکنند و اقدامات لازم برای کاهش فشار تحریم های آمریکا علیه ایران را انجام ندهند، تعهدات خود در مقابل برجام را به صورت مرحله ای کاهش خواهد داد. "
این رسانه افزود: اقدامات آمریکا غیر قانونی است. خروج آمریکا از برجام به صورت یک جانبه انجام شد. تهران به تمام مفاد برجام متعهد باقی مانده بود. در حقیقت آژانس بین المللی انرژی هسته ای در ۱۵ گزارش خود پیروی ایران از مفاد برجام را تایید کرده بود. برجام نتیجه ۱۲ سال مذاکره پیچیده بود و سخت ترین نظارت ها را بر برنامه هسته ای ایران اعمال می کرد. شورای امنیت سازمان ملل نیز این توافقنامه را تایید کرده بود. بنابراین تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق یک اقدام حساب نشده بود.
تایمز او ایندیا نوشت: با این وجود آمریکا تحریم های سختگیرانه و غیر قانونی علیه ایران وضع کرده است. بسیاری از کارشناسان این تحریم ها یک نسل کشی اقتصادی آمریکا علیه ایران توصیف کرده اند. اما تحریم ها در گذشته باعث شکست ایران نشد. اکنون نیز بعید است چنین نتیجه ای به دست آید. علاوه بر این، همانطور که نشان داده شد رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین، ثابت می کند که آمریکا دیگر نمی تواند به صورت یکجانبه اراده خود را بر مسائل مختلف تحمیل کند. امروز نیروهایی وجود دارند که قادر به مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا هستند و ایران بدون دوست و هم پیمان نخواهد بود.
این رسانه هندی افزود: همچنین ایران تمام تضمین های لازم برای تایید صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود داده است. این کشور اعلام کرده است که آماده نظارت بیشتر کارشناسان بین المللی بر برنامه هسته ای آن است و همچنین رهبر عالی ایران تولید بمب هسته ای را حرام اعلام کرده است.
این رسانه پرنفوذ هند تاکید کرد: با این حال، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا همچنان معتقد است که تاکتیک فشار حداکثری جواب خواهد داد. اما آن گونه که رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین نشان میدهد، گزینه های اعمال قدرت واشنگتن محدودیت های خود را دارد. بهتر است که اوضاع از طریق گفت وگوی عادلانه، احترام به حقوق ایران و پروتکل های بین المللی، به سوی ثبات پیش برود و دیگر گزینه ها از روی میز حذف شوند. مهمتر از همه، آمریکا باید برنامه "منزوی ساختن ایران" را کنار بگذارد. این طرح به وضوح نتیجه ای نداشته است.